Πολιτική

Εκλογές – Παπαμιμίκος: “Ιμιτασιόν” μεταρρυθμιστής ο Τσίπρας

Τη μετεκλογική συνεργασία με τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις στην περίπτωση που η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές προαναγγέλλει ο Γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος.

«Θα συνεργαστούμε με όλες τις υγιείς και φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις που πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις για να γίνει η ζωή των πολιτών καλύτερη», σημείωσε σε συνέντευξη του στην «Αγορά». Παράλληλα εξαπολύει σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού τον οποίο χαρακτηρίζει «ιμιτασιόν» μεταρρυθμιστή.

Αναφερόμενος στις πρόωρες εκλογές ο κ. Παπαμιμίκος αναφέρει: «Ο κ. Τσίπρας δραπετεύει από τις ευθύνες του. Μόλις 7 μήνες από την εκλογή του, ουσιαστικά ο ίδιος ανατρέπει τον εαυτό του. Ανατρέπει τις προεκλογικές του υποσχέσεις για σκίσιμο των Μνημονίων, φέρνοντας μας το μεγαλύτερο Μνημόνιο που έχει γνωρίσει ο τόπος. Απέτυχε στην επαναδιαπραγμάτευση, έκανε ένα δημοψήφισμα-βατερλό για τους χειρισμούς του, ηττήθηκε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον ανήμπορος να κυβερνήσει ρίχνει για ακόμα μία φορά το μπαλάκι στον ελληνικό λαό. Η εποχή όμως απαιτεί σοβαρούς χειρισμούς και υπευθυνότητα. Όχι πολιτικούς εγωισμούς».

Ο κ. Παπαμιμίκος υποστηρίζει ότι υπήρχε το περιθώριο κυβέρνησης ειδικού σκοπού το οποίο ο κ. Τσίπρας δεν αξιοποίησε «γιατί τελικά δεν τον ενδιέφερε αυτό, αλλά μόνο η πολιτική του επιβίωση και προσθέτει: «Από τη δική μας πλευρά, θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια των διερευνητικών εντολών και όλα τα περιθώρια που δίνει το Σύνταγμα. Ζητάμε το άνοιγμα της Βουλής προκειμένου να διερευνηθούν τα περιθώρια συναίνεσης, ώστε να μην οδηγηθούμε σε εκλογές και περαιτέρω αστάθεια. Εμείς την πρόθεση για συνεννόηση την αποδεικνύουμε στην πράξη».

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών αναφέρει: « οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν ποιος μπορεί να εφαρμόσει αποτελεσματικότερα τις αλλαγές που απαιτούνται και ποιος θα καταφέρει να διατυπώσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο, ώστε μέσα από αναπτυξιακά ισοδύναμα να αποτραπεί η βαριά φορολογία. Ο κ. Τσίπρας δε μπορεί να το κάνει αυτό. Και δε μπορεί να το κάνει, γιατί δεν πιστεύει ούτε στις μεταρρυθμίσεις, ούτε στη ρήξη με τις συντεχνίες, ούτε στις ιδιωτικοποιήσεις. Είναι ιδεολογικά απέναντι σε όλα αυτά και το βλέπουμε αυτό ακόμα και τώρα, με την προσπάθεια ματαίωσης της επένδυσης στις Σκουριές. Όσο και αν θέλει λοιπόν σήμερα να εμφανιστεί αποφασισμένος για αλλαγές, όλοι ξέρουμε πως στην πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας είναι ένας μεταρρυθμιστής ιμιτασιόν».

Ο γραμματέας της ΝΔ προαναγγέλλει μετεκλογικές συνεργασίες εάν η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα χωρίς να αποκλείει ακόμη και τον ΣΥΡΙΖΑ:«Ζούμε ένα πρωτόγνωρο πολιτικό σκηνικό, οι εξελίξεις το τελευταίο διάστημα ήταν ραγδαίες και κανένας δε μπορεί να προδικάσει το τελικό αποτέλεσμα. Παρ’ όλα αυτά, αν η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα, τότε θα εξετάσουμε τη λαϊκή βούληση και θα κινηθούμε ανάλογα. Ξέρετε πως για το καλό της χώρας, θα συνεργαστούμε με όλες τις υγιείς και φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις που πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις για να γίνει η ζωή των πολιτών καλύτερη. Κυρίως όμως, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να εμπιστευθούμε πρόσωπα ικανά και αποφασισμένα να εφαρμόσουν τις απαιτούμενες αλλαγές. Μη διστάζοντας μπροστά στο πολιτικό κόστος, προκειμένου να γυρίσει η χώρα οριστικά σελίδα. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να συνεργαστεί με οποιονδήποτε είναι διατεθειμένος να βάλει το εθνικό πάνω από το κομματικό συμφέρον, αποφασισμένος να στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και απρόσκοπτα την ευρωπαϊκή προοπτική. Για να μπορέσει να υπάρξει οποιαδήποτε συνεννόηση με το ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, πρέπει πρώτα οι ίδιοι να αποφασίσουν ποιο δρόμο θα επιλέξουν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι στις εκλογές για τη νέα Κεντρική Επιτροπή – Ποιοι εκλέχθηκαν
Θεαματική είναι η πρωτιά του Συντονιστή της Ομάδας Προγράμματος, Λευτέρη Καρχιμάκη αλλά και ο τερματισμός του πρώην εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Θανάση Γλαβίνα στη δεύτερη θέση
Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
Πρωτοφανής επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Σεβαστίδη: «Είστε ψευδολόγος, υβριστής και συκοφάντης»
«Η επιλογή σας να στοχοποιείτε τους συνηγόρους των οικογενειών θυμάτων και εμένα προσωπικά ως συνήγορο που ενοχλεί, δεν είναι δικαστική, αλλά βαθιά καθεστωτική και βρόμικη», αναφέρει η Κωνσταντοπούλου
Ζωή Κωνσταντοπούλου 20
Πρωτιά για τον «προεδρικό» Λευτέρη Καρχιμάκη - Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων για τη νέα Κεντρική Επιτροπή στο ΠΑΣΟΚ
Η προεδρική πλευρά εξασφαλίζει ως φαίνεται εκ νέου τη μερίδα του λέοντος στην Κεντρική Επιτροπή, εκλέγοντας γύρω στα 160 μέλη και ποσοστό γύρω στο 60%
Τρίτη ημέρα εργασιών του 4ου τακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου του taekwondo στο Παλαιό Φάληρο, Κυριακή 29 Μαρτίου 2026. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)
Νέα πυρά Σαμαρά κατά κυβέρνησης: «Αν φύγουμε από την Κύπρο, θα πρόκειται για εθνικό ευτελισμό»
Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι τυχόν αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων από τη Μεγαλόνησο μετά την κρίση στη Μέση Ανατολή θα συνιστούσε μήνυμα υποχώρησης απέναντι στην Τουρκία
Αντώνης Σαμαράς
25