Πολιτική

Eκλογές στις 8 Απριλίου με υποψήφιο πρωθυπουργό τον Βενιζέλο;

Το νέο επικρατέστερο σενάριο για τις πολιτικές εξελίξεις είναι ότι οι εκλογές πιθανότατα να γίνουν πριν το Πάσχα.

Οι υπολογισμοί όλων κομματικών επιτελείων και μη για εκλογές τέλος της Άνοιξης, αρχές καλοκαιριού, φαίνεται να μην έχουν πλέον καμία σημασία μετά και τις διορίες που έθεσε ο πρωθυπουργός στην Σύνοδο Κορυφής τα ξημερώματα της Τρίτης.

Ο κ.Παπαδήμος είπε ότι έως το τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το PSI αλλά και η νέα δανειακή σύμβαση. Η βιασύνη κυρίως των εταίρων μας είναι εμφανής. Και βεβαίως εκτός από το PSI που όλα δείχνουν ότι πάνε καλά, για να υπάρξει συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση θα πρέπει τα ανταλλάγματα που θα δώσουμε να είναι πολλά και σκληρά. Και η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε και πολλά περιθώρια να κάνουμε πίσω.

Με δεδομένα αυτά και αν τελικά τηρηθεί το νεο χρονοδιάγραμμα, τότε, όλα αυτά τα οποία κλήθηκε να φέρει εις πέρας η συγκεκριμένη κυβέρνηση Παπαδήμου θα έχουν ολοκληρωθεί και άρα είναι πλέον εφικτός ο στόχος για εκλογές στις 8 Απριλίου, κάτι στο οποίο επιμένει και η ΝΔ.

Έτσι, όμως δημιουργείται μεγάλο θέμα στο ΠΑΣΟΚ το οποίο εκ των πραγμάτων δεν προλαβαίνει να εκλέξει Πρόεδρο με κάλπη.

Έτσι, η μόνη λύση είναι το παλιό σενάριο που επανέρχεται και προβλέπει εκλογή υποψήφιου πρωθυπουργού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή, Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αντάρτικο για 13ο-14ο μισθό; – Έβαλε “αλλά” στην κόκκινη γραμμή ο Λ. Παπαδήμος

Μέσα στην εβδομάδα “κλείνει” το PSI και τα νέα μέτρα – Παπαδήμος: Περιμένω από τους βουλευτές να κάνουν το καθήκον τους

Θέλουν να κλείσει το κούρεμα ως το τέλος της εβδομάδας

Σαρκοζί: “Δεν τίθεται θέμα κηδεμονίας της Ελλάδας. Αυτό θα ήταν παράλογο και μη δημοκρατικό”

Συνάντηση Παπαδήμου και Μέρκελ μετά το τέλος της Συνόδου – Σκληρή κριτική των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα

“Les Echos”: «Καταστροφικές συνέπειες για την ευρωζώνη η μη εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών στο PSI”


Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 6 χρόνια διακυβέρνησης: Θα συνεχίσω να παλεύω, δεν αποφεύγω τις ευθύνες
«Ξέρω ότι χρειάζεται να αλλάξουν πολλά ακόμα στην πατρίδα μας. Και γι' αυτό θα συνεχίσω να παλεύω. Παίρνω δύναμη από τις στιγμές που όλοι οι Έλληνες νιώσαμε υπερήφανοι»
Από την ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2019
4
Προκόπης Παυλόπουλος: «Με αιφνιδίασε όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το δημοψήφισμα – Κρατήσαμε πρακτικά από την σύσκεψη εκτός από ένα σημείο»
Τι είπε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την εισβολή του Παναγιώτη Λαφαζάνη - Όλα όσα αποκάλυψε για το τηλεφώνημα με τον Αλέξη Τσίπρα όταν του ανακοίνωσε πως θα κάνει δημοψήφισμα
Προκόπης Παυλόπουλος
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
7
Στη Λιβύη ο Θάνος Πλεύρης με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για το «τσουνάμι» μεταναστών: Το «παζάρι» και τα «ανταλλάγματα» για να μειωθούν οι ροές
Η Ελλάδα έγινε ήδη η δεύτερη χώρα μετά την Κύπρο που έχει μεταβάλει τη στάση της απέναντι στα αιτήματα για άσυλο από Σύρους πολίτες
Πρόσφυγες και μετανάστες στην Αγυιά Χανίων 1
Κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο Πολάκης θεσμικά αιτήθηκε την πληρωμή σε αγρότες και κτηνοτρόφους» – «Βιαστικοί ή συνυπεύθυνοι;»
Δημοσιεύματα και διαρροές με ονόματα βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το σημερινό για τον Παύλο Πολάκη έχουν στόχο να κρύψουν την ευθύνη του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του»
Ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή 3
Άδωνις Γεωργιάδης: «Προσφεύγω άμεσα στην δικαιοσύνη» – Διάψευση για εμπλοκή του σε υπόθεση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης
«Δεν θα επιτρέψω κανένας να παίξει ξανά με την Τιμή και την Υπόληψή μου. Αρκετά υπέφερα από την λάσπη και τις συκοφαντίες στο παρελθόν. Ως εδώ!»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης