Πολιτική

Εκτός Βουλής για 15 μέρες και μισός μισθός στον Γιάννη Λαγό της Χρυσής Αυγής

Το επεισόδιο με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή έφερε την τιμωρία του Γιάννη Λαγού της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με απόφαση της ολομέλειας ο βουλευτής θα αποκλειστεί από τις συνεδριάσεις για 15 ημέρες ενώ θα του επιβληθεί και περικοπή της μισής μηνιαίας βουλευτικής του αποζημίωσης.

Το πειθαρχικό μέτρο επιβλήθηκε στον βουλευτή για ανάρμοστη συμπεριφορά με υβριστικές του αναφορές, και για δηλώσεις που καλλιεργούν το μίσος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής. Ο Γιάννης Λαγός είχε χρησιμοποιήσει εκφράσεις όπως “προδότες” και “πουλημένοι” προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια λίγο έλειψε να έρθει στα χέρια με τον Νίκο Ξυδάκη.

Πριν από τη λήψη απόφασης, δόθηκαν στον βουλευτή 5 λεπτά προκειμένου να αναπτύξει τη θέση του. Ο Ιωάννης Λαγός έκανε λόγο για επιλεκτική δημοκρατία, είπε ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ακούστηκαν στην αίθουσα αναφορές σε βάρος του από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Ν. Ξυδάκης, Χρ. Μαντάς, Χρ. Λάππας) για τις οποίες δεν κινήθηκε αντίστοιχη διαδικασία και κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Βουλής ότι ενεργεί ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας για τις φωτογραφίες με τους 200 της Καισαριανής: «Καθοριστική συμβολή στην ιστορική μνήμη»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει την πρωτοβουλία του υπουργείο Πολιτισμού για την εξασφάλιση των ιστορικών ντοκουμέντων από τις εκτελέσεις αγωνιστών την περίοδο της κατοχής
Κωνσταντίνος Τασούλας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαψεύδει τις καταγγελίες για απλήρωτη εργαζόμενη: «Δεν απασχολείται στην Πλεύση Ελευθερίας εδώ και ένα χρόνο»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μιλά για «κακοστημένη σκηνοθεσία» στην υπόθεση «Βιολάντα», καταγγέλλει και «εντεταλμένες προσπάθειες εκβίασης» και δηλώνει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά Γεωργιάδη, Κουσουλό και Πολύζο
Ζωή Κωνσταντοπούλου 21
Κυριάκος Μητσοτάκης για ανεργία στους νέους: Στόχος να ζουν καλύτερα από τις προηγούμενες γενιές
Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε φοροελαφρύνσεις για νέους έως 25 ετών, στο «Σπίτι μου ΙΙ» και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι «η ακρίβεια και το στεγαστικό πιέζουν»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κόντρα δίχως τέλος, νέα καταγγελία και αιχμές για την υπόθεση Γρηγορόπουλου
Η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας και της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, εδώ και ημέρες, εκτείνεται από την Ολομέλεια έως τις επιτροπές και τα social media, με το πολιτικό θερμόμετρο να παραμένει σταθερά υψηλά
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
30
Αντώνης Σαμαράς σε Κωνσταντίνο Τασούλα: «Σε λάθος κατεύθυνση» τα εθνικά, αδιέξοδα στο εσωτερικό
Ο πρώην πρωθυπουργός έθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητήματα δημογραφικού, ακρίβειας και χρηματοδότησης των ΜμΕ, ενώ άσκησε κριτική στη γραμμή στα ελληνοτουρκικά και ζήτησε η συνταγματική αναθεώρηση να μην γίνει «επικοινωνιακά»
Κωνσταντίνος Τασούλας και Αντώνης Σαμαράς 20