Πολιτική

Έλληνες πάρτε μέτρα και…προκαταβολή 1 δις ευρώ”

Ο πρόεδρος της Κομισιόν J.M. Barroso ''σπάει'' τον κουμπαρά για την Ελλάδα εαν θέλει βέβαια να βοηθηθεί όπως λέει και τονίζει την ανάγκη να ''περάσει'' το Μεσοπρόθεσμο έστω και χωρίς τη Ν.Δ
 

Ο Πορτογάλος επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μας ”κουνάει” δελεαστικά μία επιταγή με 1 δισεκατομύριο ευρώ που μας τα δίνουν προκαταβολικά από διαρθρωτικά προγράμματα για να τονωθεί η ανάπτυξη στην χρεωμένη χώρα μας.Μοναδική αλλά αναγκαία προυπόθεση είναι η Βουλή να εγκρίνει οπωσδήποτε τα νέα μέτρα που συμφωνήθηκαν.
 
”Το μήνυμά μου σήμερα είναι ότι, αν η Αθήνα δράσει, η Ευρώπη θα προστρέξει. Υπάρχει ένα σχέδιο και ζητώ από τους πάντες να δράσουν πάνω σε αυτό. Το μέγεθος αυτών των κεφαλαίων μπορεί να διαμορφωθούν περί το 1 δισ. Ευρώ.Αυτά τα κεφάλαια θα πρέπει να επικεντρωθούν σε πράγματα με ουσιαστική σημασία, θα βρεθεί τρόπος να δοθούν προκαταβολικά και ταχύτερα, έτσι ώστε η Ελλάδα να ευνοηθεί τώρα” δήλωσε ο Barroso.
 
Σύμφωνα με το το πρακτορείο Reuters, που μεταδίδει πληροφορίες από την ομιλία του, ο πρόεδρος της Κομισιόν ουσιαστικά μας καλεί να ζητήσουμε βοήθεια και αυτοί θα τρέξουν αμέσως:”Για λόγους αλληλεγγύης και υπευθυνότητας, οφείλουμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα, εάν και εφόσον βέβαια, η Ελλάδα θέλει να βοηθηθεί.Είναι προς το συμφέρον όλης της Ευρώπης όχι μόνο της ευρωζώνης, να κινηθούμε για να στηρίξουμε την Ελλάδα.Η Ελλάδα οφείλει να δηλώσει σαφώς αν θέλει η όχι την στήριξη του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. και γι’αυτό θα πρέπει να υπάρχει σαφής απόφαση από την ελληνική βουλή. Κανείς δεν μπορεί να τους βοηθήσει, αν δεν το θέλουν”.
 
Μάλιστα ο Barroso ξεκαθάρισε πως δεν απαιτείται η υποστήριξη του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος από τη Ν.Δ αλλά είναι σημαντική για την επιτυχία του.
 
Διαβάστε επίσης :

Παπανδρέου-Μπαρόζο το παρασκήνιο …άγρια μεσάνυχτα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός οφείλει να δώσει καθαρές απαντήσεις σε αγρότες και κτηνοτρόφους
«Απαιτούνται απαντήσεις γιατί, ενώ η χώρα καταγράφει νέα κρούσματα ευλογιάς σε εβδομαδιαία βάση, δεν δηλώνονται συστηματικά στους διεθνείς μηχανισμούς παρακολούθησης, όπως προβλέπεται»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
«Θέμα δημόσιας διαβούλευσης» οι αμβλώσεις λέει η Μαρία Καρυστιανού - Χαρακτηρισμοί από το παρελθόν «δεξιά» και «αριστερά»
«Οι αξίες δεν μπορούν να έχουν συγκεκριμένη ταμπέλα» είπε η πρώην πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023», ξεκαθαρίζοντας πως «δεν θα υπάρξει καμία συνεργασία με κανένα κόμμα»
Η Μαρία Καρυστιανού
136
Ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ πριν το συνέδριο: Δούκας εναντίον Ανδρουλάκη για προκριματικές εκλογές και μετεκλογικές συνεργασίες
«Πολύ σωστά λοιπόν λέει ο πρόεδρος ότι δεν θα πάμε με τη Νέα Δημοκρατία. Όμως μετεκλογικά, όχι προεκλογικά, μετεκλογικά πρέπει να είμαστε διασφαλισμένοι ότι αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί»
Ο Χάρης Δούκας και ο Νίκος Ανδρουλάκης 9
Στο Μαξίμου σήμερα και οι «σκληροί» των μπλόκων: Τα αιτήματα, οι αποκλεισμένοι και η ύστατη προσπάθεια συνεννόησης
Κυβερνητικοί παράγοντες, που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο θέμα και έχουν γνώση των συζητήσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές, δηλώνουν αισιόδοξοι ότι από την Τρίτη οι κινητοποιήσεις «τελειώνουν»
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ