Πολιτική

Επανεξελέγη επικεφαλής του “Ποταμιού” ο Σταύρος Θεοδωράκης

Στην θέση τους επικεφαλής του "Ποταμιού" θα συνεχίσει να βρίσκεται ο Σταύρος Θεοδωράκης, αφού αυτό αποφάσισε το 3ο συνέδριο του κόμματος.

Στην θέση του αντιπροέδρου θα βρίσκεται ο Γιώργος Μαυρωτάς, και με την εκλογή αυτή έκλεισε τις εργασίες του το συνέδριο.

Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Μαυρωτάς έλαβαν 93,59%, ενώ 6,41% ψήφισαν λευκό. Επίσης, ψηφίστηκε η πολιτική απόφαση του κόμματος με ποσοστό 90,33%, ενώ η πρόταση του Γιώργου Αμυρά υπερψηφίστηκε από το 34,47% και καταψηφίστηκε από το 41,67% των συνέδρων, ενώ 23,86% ψήφισε λευκό.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στα 7 σημεία που θα καθορίσουν τις μετεκλογικές συνεργασίες του κόμματος, που είναι η πλήρης αποκομματικοποίηση του κράτους, η ανάδειξη της μεσαίας τάξης σε κεντρική λεωφόρο ανάπτυξης, η σύγχρονη ανοιχτή παιδεία χωρίς τις ιδεοληψίες του περασμένου αιώνα, ο σεβασμός όλων των ατομικών δικαιωμάτων χωρίς εκπτώσεις, η προστασία της γης, της θάλασσας και των ζώων, η διαγενεακή δικαιοσύνη ως πυξίδα για όλες τις οικονομικές και κοινωνικές αποφάσεις και η αταλάντευτη ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, με τελικό στόχο την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

«Αυτά είναι τα επτά σημεία, για τα οποία εμείς αγωνιζόμαστε. Και θα αγωνισθούμε. Συμπεριλαμβάνω σε αυτά και τις δέκα προτάσεις του Γιώργου Αμυρά, τις οποίες κατέθεσε στο συνέδριο. Είναι προτάσεις που συμπληρώνουν όλα αυτά που υποστηρίζουμε. Είμαστε η πολιτική συμμαχία του ΑΛΛΙΩΣ! Αυτή τη μάχη θα δώσουμε, θα συνεχίσουμε να ταρακουνούμε την κοινωνία. Με καινοτόμες ιδέες, με τολμηρές αλλά πάντα μελετημένες προτάσεις. Με στόχο να κερδίζει η Ελλάδα» σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

theodorakis

Αφού επισήμανε ότι το Ποτάμι είναι ένας ζωντανός οργανισμός με λάθη και ατέλειες. Ένα Κίνημα που ποτέ δεν βολεύτηκε με την ακινησία και τη σιωπή, υποστήριξε ότι θα είναι δυνατό στην επόμενη Βουλή. «Το πιστεύω και συνεχίζω. Έχουμε πολύ δουλειά αυτόν τον χειμώνα. Σας καλώ να αναλάβετε την ευθύνη για την επιτυχία του κινήματος μας. Για να κάνουμε τη χώρα Αλλιώς» είπε.

Νωρίτερα ο Γιώργος Αμυράς και ο Γρηγόρης Ψαριανός τάχθηκαν υπέρ της προεκλογικής συνεργασίας του Ποταμιού με τη ΝΔ, θέση με την οποία διαφώνησε ο Σπύρος Δανέλλης και ζήτησε αποσαφήνιση της πολιτικής φυσιογνωμίας του Ποταμιού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν πρόκειται να καταστήσω συνομιλητή μου κανέναν συκοφάντη - Κάποιοι νοσταλγούν τις κρεμάλες στο Σύνταγμα
«Ο συνασπισμός της τοξικότητας Κωνσταντοπούλου, Βελόπουλου, Κασσελάκη και Νατσιού δεν είναι κάτι νέο. Το έχουμε ξαναζήσει στις πάνω και κάτω πλατείες και την μοιραία διακυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου», τόνισε ο πρωθυπουργός
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 48
Προβλήματα με το καλημέρα στη Βουλή στη συζήτηση για την Προανακριτική - Το χρονόμετρο, οι ενστάσεις και οι εντάσεις
Ένταση από τα... αποδυτήρια με την υποβολή ενστάσεων επί της διαδικασίας για τη σύσταση Προανακριτικής με καταγγελίες και προαναγγελίες αποχωρήσεων
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής
Live η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής - Οι 14 κάλπες και η μυστική ψηφοφορία
Η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει με ενστάσεις επί της διαδικασίας με αιχμή τον τρόπο, που αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από την Διάσκεψη των Προέδρων, να διεξαχθεί η ψηφοφορία ανά πρόταση
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής 4