Πολιτική

Επενδύσεις, προσφυγικό αλλά και… Τουρκία στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα – Τζεντιλόνι

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ιταλό ομόλογό του, Πάολο Τζεντιλόνι, στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης Παλάτσο Κίτζι.

«Στην Ελλάδα πάμε όλο και καλύτερα. Οι εξελίξεις στην Ελλάδα, στην οικονομία, είναι ιδιαίτερα θετικές», είπε ο πρωθυπουργός στον Ιταλό κεντροαριστερό ομόλογό του.

triprasRomi

«Φάνηκε και με τα ομόλογα του δημοσίου, που βρέθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών και στο εξής οι εξελίξεις θα είναι όλο και καλύτερες», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, κατά την συνομιλία του με τον Πάολο Τζεντιλόνι.

Στην συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε σημαντική δυναμική στις διμερείς σχέσεις μετά την σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δυο χωρών, στην Κέρκυρα, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Μια σύμπτωση απόψεων η οποία αφορά, ακόμη σε μεγαλύτερο βάθος, τις συνομιλίες για συμφωνία θαλασσίων ζωνών και την ενεργειακή συνεργασία, ιταλικές επενδύσεις στην Ελλάδα και τον συντονισμό στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, στην συνάντηση υπήρξε και σύμπτωση απόψεων σχετικά με τις αλλαγές που πρέπει να δρομολογηθούν στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη, σε ό,τι αφορά την κοινωνική και δημοκρατική κατεύθυνση.

Η έξοδος από την κρίση

Ο Ιταλός πρωθυπουργός επεσήμανε ότι Ελλάδα και Ιταλία είναι δύο χώρες που έχουν θετικές οικονομικές επιδόσεις και η έξοδος της Ελλάδας και της Ιταλίας από την κρίση είναι ιδιαίτερα σημαντική για την συνολική οικονομία της Ευρωζώνης. Στην συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πάολο Τζεντιλόνι συζητήθηκε και η προώθηση του αγωγού east med.

tsiprasRomi

Κατά την συνομιλία στο μέγαρο Παλάτσο Κίτζι υπογραμμίσθηκαν οι κοινές θέσεις για την διαχείριση των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων και των προσφυγικών ροών στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της στήριξης των «χωρών πρώτης υποδοχής».

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνάντηση των δυο πρωθυπουργών τονίσθηκε η σημασία που έχει το Αιγαίο για την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίσθηκε και η ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου από την πλευρά της Τουρκίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7