Πολιτική

Επίσκεψη Παππά στα γραφεία του ΕΣΡ – Παρέδωσε τη νέα Διαδικτυακή Πλατφόρμα

Τα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης επισκέφθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο οποίος παρέδωσε στον πρόεδρο της Αρχής, τη Διαδικτυακή Πλατφόρμα Παρακολούθησης και Αναζήτησης Ραδιοτηλεοπτικού Προγράμματος.

Στόχος του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, είναι η ενίσχυση – σε όλα τα επίπεδα – (υλικοτεχνικό, οικονομικό, ανθρωπίνου δυναμικού κλπ) του ΕΣΡ, ώστε η Ανεξάρτητη Αρχή να επιτελέσει απρόσκοπτα τον θεσμικό και ελεγκτικό της ρόλο. Αυτό επανέλαβε και ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Ν. Παππάς σήμερα, στον Πρόεδρο της Αρχής Θ. Κουτρουμάνο και τον Αντιπρόεδρο Ρ. Μορώνη, καθώς και στα υπόλοιπα μέλη του ΕΣΡ.

Συγκεκριμένα ο Ν. Παππάς τόνισε: “Σήμερα είχαμε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με το ΕΣΡ, με αφορμή την παράδοση του εργαλείου Παρακολούθησης και Αναζήτησης των ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων. Το ΕΣΡ απαρτίζεται από ανθρώπους με υψηλό αίσθημα καθήκοντος, αλλά για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους, υπάρχει και η ανάγκη της υλικοτεχνικής στήριξης, που εμείς ως Πολιτεία θέλουμε και πρέπει να παρέχουμε”.

Κλείνοντας ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε: “Το νέο λειτουργικό και εύχρηστο εργαλείο έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της Ανεξάρτητης Αρχής και να αντικαταστήσει το προηγούμενο αναποτελεσματικό και παράλογα ακριβό σύστημα. Πλέον, η κοινωνία περιμένει από το ΕΣΡ να επιτελέσει το ελεγκτικό του έργο”.

Σημειώνεται ότι η νέα υπηρεσία δίνει στους χρήστες – μέλη του ΕΣΡ, τη δυνατότητα να μελετούν το πρόγραμμα ευρείας γκάμας τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και επτά μέρες την εβδομάδα, με τη χρήση των πιο σύγχρονων τεχνολογικών μέσων. Με τον τρόπο αυτό, το ΕΣΡ αποκτά τη δυνατότητα ενδελεχούς εποπτείας του μεταδιδόμενου ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος, ώστε να προχωρά στην επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων, σε κάθε περίπτωση παραβίασης της σχετικής νομοθεσίας.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα ψηφιακή web πλατφόρμα: 1) προβάλλει και καταγράφει το πρόγραμμα δώδεκα τηλεοπτικών σταθμών εθνικής, και περιφερειακής εμβέλειας (Αττική) καθώς και δώδεκα ραδιοφωνικών σταθμών της Αττικής. 2) Είναι ενεργή σε μόνιμη βάση και λειτουργεί από οποιοδήποτε υπολογιστή ή συσκευή – μέσω διαδικτύου – με προσωπικό κωδικό πρόσβασης. 3) Παρέχει άμεσες αποδείξεις για την επιβολή κυρώσεων σε περιπτώσεις παραβίασης της νομοθεσίας, μέσω ελέγχου της ποιότητας του προγράμματος. 4) Παρέχει τη δυνατότητα μέτρησης της πολιτικής πολυφωνίας.

Η Διαδικτυακή Πλατφόρμα αποκτήθηκε μετά τη διενέργεια διαγωνισμού από το υπουργείο ΨΗΠΤΕ, και έναντι 54.000 ευρώ. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, το ΕΣΡ πλέον κατέχει ένα πλήρες, σύγχρονο και λειτουργικό εργαλείο, με διευρυμένες δυνατότητες σε σχέση με το προϋπάρχον – το οποίο είχε κοστίσει πάνω από 1 εκατ. ευρώ, και επί της ουσίας δεν λειτούργησε ποτέ αποτελεσματικά, έως ότου κατέστη πλήρως ανενεργό, το 2014.

Στην Κυψέλη τα ξημερώματα στην είσοδο της πολυκατοικίας, εξερράγη εμπρηστικός μηχανισμός με δύο γκαζάκια, μαύρισε ο τοίχος δεν υπήρχαν σοβαρές ζημιές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Ενημέρωση «Christmas edition» για χριστουγεννιάτικες ταινίες και το «αιώνιο» δίλημμα μελομακάρονο ή κουραμπιές
«Καλά Χριστούγεννα! Ευτυχισμένος ο νέος χρόνος με όλο και περισσότερες ερωτήσεις στις οποίες να μπορούμε με στοιχεία να απαντήσουμε», ευχήθηκε ο Παύλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης
Εξώδικο Γεωργιάδη σε Κωνσταντοπούλου: «Μήνυση και αγωγή αν δεν ανακαλέσει, με κατηγόρησε επίτηδες για παιδεραστία»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε πως εννοούσε τον Νίκο Γεωργιάδη, όμως ο υπουργός θεωρεί πως «το έκανε επίτηδες για να βλάψει την τιμή και την υπόληψή μου»
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
13
Νίκος Γιαννόπουλος για την επίθεση που δέχτηκε από τον Νίκο Παππά: «Ένιωσα δύο δυνατές γροθιές στο κεφάλι, ήταν πισώπλατο χτύπημα»
«Έπεσα κάτω και ούρλιαζα, εγώ δεν έχω προηγούμενα, ο Νίκος Παππάς έχει ανοίξει beef με πολλούς δημοσιογράφους» λέει ο Νίκος Γιανόπουλος
Νίκος Γιαννόπουλος
Νίκος Ανδρουλάκης: Κατέθεσα στη Βουλή ένα πλαίσιο έξι σημείων, κανείς δεν θέλει να κάνει Χριστούγεννα στα μπλόκα
«Ο εμπαιγμός των αγροτών συνεχίζεται. Χθες ο ΕΛΓΑ πήρε από τους λογαριασμούς τους τα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών,  πριν τους πιστωθούν οι βασικές ενισχύσεις», είπε ο Ανδρουλάκης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην προσύνοδο των Σοσιαλιστών ηγετών στις Βρυξέλλες