Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Επίθεση με μπογιές στη Βουλή!

Επίθεση με μπογιές στη Βουλή!

Στόχος αγνώστων η Βουλή. Πέταξαν μπουκάλια με μπογιές και δυο καπνογόνα.
Από την Όθωνος έκανε την καταδρομική η ομάδα των δραστών.
Πληροφορίες πως ήρθαν στα χέρια με τους φρουρούς.
Βούτσης: Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια. Απομακρύνθηκαν σε 15 δευτερόλεπτα.

Επίθεση με μπογιές και καπνογόνα από ομάδα ατόμων στη Βουλή το μεσημέρι της Τρίτης (21.05.2019).

Την καταδρομική επίθεση στη Βουλή έκαναν τουλάχιστον 30 άτομα. Ανέβηκαν από την Όθωνος, πήδηξαν τα κάγκελα και από την πλευρά του Αγνώστου, πέταξαν μπουκάλια με κόκκινη μπογιά και δυο καπνογόνα στο κτίριο της Βουλής!

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι η μεγάλη ευκολία με την οποία 30 (κατά δήλωση του Νίκου Βούτση) άνθρωποι κατάφεραν χωρίς να τους σταματήσει κανείς, να ανέβουν τα σκαλιά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και να φτάσουν σχεδόν έως την επίσημη είσοδο της Βουλής!

Πληροφορίες από τη Βουλή αναφέρουν ότι υπήρξε συμπλοκή των φρουρών του Κοινοβουλίου με τους μπαχαλάκηδες και πως έχει γίνει μια σύλληψη.

Φωτογραφία InTime News

Δείτε τη φωτογραφία που ανέβασε στο twitter ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ανδρέας Μαραθιάς

Οργή Βούτση

Παρών στη Βουλή την ώρα της επίθεσης ήταν και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Νίκος Βούτσης. Αμέσως βγήκε έξω για να δει τι συμβαίνει.

Ο πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια, σημειώνοντας πως δεν πέταξαν τρικάκια ούτε φώναξαν συνθήματα. Σύμφωνα με τον πρόεδρος της Βουλής, οι δράστες απομακρύνθηκαν από τη φρουρά της Βουλής, τους αστυνομικούς και τις επιπλέον ενισχύσεις που υπάρχουν αυτή την περίοδο στον περίβολο του Κοινοβουλίου.

Φωτογραφία InTime News

Σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση, υπήρξε εμπλοκή και έγινε μια σύλληψη.

“Αυτού του τύπου οι ενέργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο, απέναντι σε κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει, είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο. Ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν. Εν προκειμένω δεν έχουμε κάτι τέτοιο ώστε να μπορώ να πω σε τι αναφέρονταν όσοι έκαναν την καταδρομική επιχείρηση”, σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις