Πολιτική

Επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση για την οικονομία

Για ολιγωρία κατηγόρησε την κυβέρνηση «που πρωταγωνιστεί με τα μέτρα που δεν παίρνει» ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατά την έναρξη του προσυνερδιακού διαλόγου της παράταξης.

Σε ομιλία του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, o κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση για «τετράμηνη απραξία» και πρόσθεσε ότι «βρίσκεται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης για τα μέτρα που δεν παίρνει, ενώ η ΝΔ βρίσκεται στο επίκεντρο για τα 23 μέτρα που πρότεινε για την ανάπτυξη».   

Χαρακτήρισε ψευτοδίλημμα το αν θα πρέπει να πάρουμε μόνοι μας τα μέτρα ή αν θα περιμένουμε να τα επιβάλλει η ΕΕ. Το θέμα δεν είναι τα μέτρα αλλά τι μέτρα παίρνεις, ανέφερε ο κ. Σαμαράς και υποστήριξε ότι οι Βρυξέλλες αυξάνουν την σκληρότητα των μέτρων. Παράλληλα προειδοποίησε ότι «θα μας βρουν απέναντι αν μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ που είναι λύση αντιευρωπαϊκή». Τα μέτρα θα πρέπει να περικόψουν τη δημόσια σπατάλη και όχι τις ανάγκες των πολλών, είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να προστατευθούν οι πλέον αδύναμοι αλλά και η μεσαία τάξη και να μην στεγνώσει η αγορά.

Αναφερόμενος στην εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, είπε ότι «τέτοια ώρα είναι λάθος να βάζουμε τα χέρια μας και να βγάζουμε τα μάτια μας, να κρεμάμε την χώρα στα μανταλάκια του διεθνούς Τύπου» και πρόσθεσε ότι «αν η κυβέρνηση προχωρήσει τότε θα συμμετάσχουμε». Συνεχίζοντας είπε ότι «η κυβέρνηση νόμιζε ότι θα μας παγιδεύσει άλλα έπεσε έξω, δεν φοβόμαστε τίποτε δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτε δεν καλύπτουμε κανέναν, όλα στο φως, δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς και σε καιροσκοπικά διλήμματα». 

Σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι οι μετανάστες θα πρέπει να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία και όχι οι Έλληνες να νιώθουν άβολα. Τόνισε ακόμα ότι η Ελλάδα πρέπει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά τους σε όλους τους τομείς, ώστε να απελευθερώσει το δυναμισμό των πολιτών της. 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ 10
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 25
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
328
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 19