Πολιτική

Eurogroup – Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ: Αναδιαμόρφωση του χρέους με μέτρα… αλά Ιρλανδία

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είναι ανοικτοί στην ιδέα της "αναδιαμόρφωσης" ενός μέρους του κρατικού χρέους της Ελλάδας, αλλά οι λεπτομέρειες σχετικά με το όποιο νέο πρόγραμμα στήριξης πρέπει να είναι έτοιμες ως την επόμενη Δευτέρα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν.

“Υπήρξε μια γενική αίσθηση ότι η αναδιαμόρφωση του χρέους θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή… με μέτρα όπως εκείνα που λάβαμε στην Ιρλανδία, την επιμήκυνση του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής, τη μείωση των επιτοκίων”, ανέφερε ο Νούναν σε δηλώσεις του στο ιρλανδικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο RTÉ, μετά την επιστροφή του στο Δουβλίνο από τις Βρυξέλλες όπου συμμετείχε στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης νωρίτερα σήμερα.

“Έχουμε το προγραμματισμένο συμβούλιο του Ιουλίου την επόμενη Δευτέρα και νομίζω τα κύρια στοιχεία της συμφωνίας θα πρέπει να είναι έτοιμα μέχρι τότε”, πρόσθεσε ο Νούναν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης από Λαμία: «Δεν έγινα υπουργός για να είναι ευχαριστημένοι οι συνδικαλιστές της Αριστεράς αλλά οι ασθενείς»
Αναφερόμενος σε προηγούμενη επίσκεψή του στο νοσοκομείο Λαμίας, έκανε λόγο για «τη μέρα που η γνωστή συμμορία της μιζέριας, έκανε τόσο μεγάλα επεισόδια ώστε στο τέλος επενέβη η ΕΛΑΣ»
Άδωνις Γεωργιάδης από Λαμία: «Δεν έγινα υπουργός για να είναι ευχαριστημένοι οι συνδικαλιστές της Αριστεράς αλλά οι ασθενείς»
Παρέμβαση Σαμαρά για το κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων του ΕΛΤΑ - «Αποδυναμώνει την παρουσία του κράτους, η απόφαση να επανεξεταστεί»
«Να καταλάβουν λοιπόν οι υπεύθυνοι, ότι μια τέτοια απόφαση αποδυναμώνει σε όλη τη χώρα την αίσθηση της αναγκαίας παρουσίας του κράτους, πολύ περισσότερο ανάμεσα στους πιο αδύναμους»
Ο Αντώνης Σαμαράς 50