Πολιτική

Eurogroup – Σαπέν: Η Ελλάδα χρειάζεται να αναπνεύσει

«Η Γαλλία είχε πάντα συνδετικό ρόλο μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο Γάλλος υπουργός σημείωσε ότι στόχος είναι σήμερα να επιτευχθεί μια «καλή συμφωνία», πρώτ’ απ’ όλα για την Ελλάδα που έχει ανάγκη να «αναπνεύσει» και που έχει κάνει «μεγάλες προσπάθειες», ενώ αναφέρθηκε και στο «δύσκολο» πακέτο που ψήφισε το Σαββατοκύριακο η ελληνική Βουλή.

Σε ό,τι αφορά το χρέος, ο Μ. Σαπέν σημείωσε πως η Γαλλία υποστήριζε πάντα ένα όσο πιο «λεπτομερές» σχέδιο για την ελάφρυνση του χρέους.
Ερωτηθείς εάν το Eurogroup θα ανάψει σήμερα το “πράσινο φως” για την εκταμίευση, απάντησε πως αυτός είναι ο στόχος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η κίνηση – «κλειδί» για «απεγκλωβισμό» της κυβέρνησης από την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποιοι «γαλάζιοι» βουλευτές «κόβονται» από τα ψηφοδέλτια
Εν όψει και της μετάβασης τους στις πόλεις και τα χωριά τους για το Πάσχα, πολλοί «γαλάζιοι» βουλευτές είναι προβληματισμένοι με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην κοινή γνώμη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης