Πολιτική

Eurogroup: Συμφωνία βλέπει ο Σταθάκης

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης εκτιμά ότι είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας, στο Eurogroup του Σαββάτου ενώ αποκαλύπτει ποιές είναι οι διαφορές μεταξύ των προτάσεων της κυβέρνησης και των δανειστών.

«Δεν είχαμε καμία ευγενική αφέλεια, ξέραμε προτού αρχίσουμε να διαπραγματευόμαστε ότι το ευρωπαϊκό σύστημα έχει κυρίαρχη ιδεολογία και σκληρούς κανόνες», απάντησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε ερώτηση στη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο “για το κατά πόσο η Αθήνα είχε υπολογίσει σωστά την αγριότητα των διαθέσεων της άλλης πλευράς”.

Κωδικοποιώντας τις βασικές διαφορές ανάμεσα στις προτάσεις της Αθήνας και των δανειστών, ο κ. Σταθάκης είπε:
«Εμείς επιδιώκουμε βελτίωση των δημοσίων οικονομικών κατά ¾ με αύξηση του μεριδίου του μεγάλου πλούτου και των επιχειρηματικών κερδών στα βάρη και κατά ¼ με περικοπές. Οι θεσμοί θέλουν την αντίστροφη αναλογία».

Ο υπουργός Οικονομίας καταλόγισε «εμφανή παλινδρόμηση» στην πλευρά των δανειστών οι οποίοι, όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων αχρήστευσαν και ακύρωσαν τις επεξεργασίες που προηγήθηκαν.

Εκτίμησε πάντως ότι είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας, στο Eurogroup του Σαββάτου. Όσο για το ποιος θα πρέπει να κάνει «βήματα πίσω», προκειμένου να βρεθεί λύση, ο κ. Σταθάκης είπε πως, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, οι δανειστές έχουν αυτό το περιθώριο.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χατζηβασιλείου για συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν: Ο πρωθυπουργός έθεσε το casus belli μέσα στην Άγκυρα – Πού είναι οι πατριώτες του πληκτρολογίου;
Ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ της ΝΔ υπογράμμισε ότι η επίσκεψη δικαίωσε απόλυτα την επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει στο 6ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας
Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στη Βουλή
Μητσοτάκης: Η αγορά ενέργειας της ΕΕ δεν λειτουργεί ικανοποιητικά – Ανάγκη για χαμηλότερες τιμές για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις
«Αν δεν συμβούν αυτά θα είναι δύσκολο να έχουμε την κοινωνική στήριξη απαραίτητη για τις κρίσιμες αποφάσεις που θα ληφθούν»
Κυριάκος Μητσοτάκης 5
Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν: Η «ελεγχόμενη κρίση», τα ακανθώδη «αλλά όχι άλυτα» ζητήματα και το «αν όχι τώρα, πότε;»
Ήταν η πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών μετά από 17 μήνες. Τώρα «το κλίμα ήταν θετικό» κι αυτό αποτυπώνεται και το γεγονός ότι η συνάντηση διήρκησε μιάμιση ώρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 104
Όλα όσα συνέβησαν στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Τουρκία: Το «πηγαδάκι», τα κομπολόγια, οι δηλώσεις και το «αυτοκρατορικό» μενού
Το ευχάριστο κλίμα στην συνάντηση των ηγετών Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο του 6ου ΑΣΣ και τα 7 κείμενα που υπογράφτηκαν - Το παρασκήνιο
Μητσοτάκης και Ερντογάν στην Άγκυρα 7