Πολιτική

Ευάγγελος Αποστολάκης: Η επιστολή της αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο της Βουλής

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης είναι εκτός ΣΥΡΙΖΑ με τον πλέον επίσημο τρόπο καθώς με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ΚΟ του κόμματος της Κουμουνδούρου.

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο Ευάγγελος Αποστολάκης αναφέρει τα εξής: Με την παρούσα επιστολή μου σας γνωστοποιώ την αποχώρησή μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Εφεξής θα είμαι ανεξάρτητος βουλευτής Επικρατείας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».

apostolakis epistoli

Νωρίτερα «ασπίδα» υπεράσπισης στον Ευάγγελο Αποστολάκη έστησαν οι 6 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά το επεισοδιακό Συνέδριο του κόμματος.

Οι 6 βουλευτές (Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Κυριακή Μάλαμα, Πέτρος Παππάς, Γιώτα Πούλου, Θεοδώρα Τζάκρη και Ραλλία Χρηστίδου) με ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής: «Με αφορµή της αήθεις επιθέσεις που δέχονται χθες και σήµερα δύο ανεξαρτητοποιηθέντες βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, παραπέµπουµε όλους εκείνους τους οψιγενείς “υποστηρικτές” της συνταγµατικής τάξης, στο άρθρο 60 του Συντάγµατος. Το άρθρο αυτό επιβάλλει την ελευθερία δράσης και σκέψης του βουλευτή κι όσοι ορκίζονται σε αυτό ορκίζονται στην τήρηση του Συντάγµατος.

Τα κόµµατα που δεν τηρούν τις βασικές αρχές του Συντάγµατος, όπως η δηµοκρατία, οι ελεύθερες εκλογές, η δηµοκρατική διαφάνεια στη λειτουργία τους, δεν νοµιµοποιούνται να ζητούν “εργολαβικά” έδρες», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Ο Κασσελάκης κοινοποίησε την ανακοίνωση των έξι βουλευτών, δείχνοντας πως συμφωνεί απόλυτα με τις κινήσεις τους. Να θυμίσουμε πως οι πέντε από αυτούς (Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Κυριακή Μάλαμα Γιώτα Πούλου, Θεοδώρα Τζάκρη και Ραλλία Χρηστίδου), έχουν προσχωρήσει στον κόμμα του, το «Κινημα Δημοκρατίας».

«Τα κόμματα που δεν τηρούν τις βασικές αρχές του Συντάγματος όπως, η Δημοκρατία, οι ελεύθερες εκλογές, η δημοκρατική διαφάνεια στη λειτουργία τους, δεν νομιμοποιούνται να ζητούν “εργολαβικά” έδρες.

Το Κίνημα Δημοκρατίας είναι η Ιστορία που γράφουν οι πολλοί, όταν σπάνε τον τοίχο που τους έχτισαν οι λίγοι.

Φιλοδοξούμε να γίνουμε η επιστροφή της πραγματικής δημοκρατίας στη χώρα που τη γέννησε.

Το Κίνημα Δημοκρατίας είναι το δικό σας κίνημα, έγραψε

Θεοδώρα Τζάκρη: Χαιρετίζω τις κινήσεις απελευθέρωσης δύο ακόμη συντρόφων</

«Χαιρετίζω με ενθουσιασμό τις κινήσεις απελευθέρωσης δύο ακόμη συντρόφων του Γιάννη Σαρακιώτη και του ναυάρχου Βαγγέλη Αποστολάκη. “Μεθ’ ορμής ακαθέκτου” πλέον, προσδοκούμε και σε περαιτέρω εξελίξεις», έγραψε νωρίτερα σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X η Θεοδώρα Τζάκρη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Έχει έρθει η ώρα να ανοίξει η συζήτηση για να καταργηθεί η ανωνυμία στο διαδίκτυο, να βγάλουμε δηλαδή τις κουκούλες»
«Περίπου το 85% των ανθρώπων πιστεύουν ότι η πολιτεία πρέπει να πάρει μέτρα. Εμείς λοιπόν, είμαστε εκεί που είναι η κοινωνία», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
μαρινάκης 11
Ζωή Κωνσταντοπούλου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Θα ζητήσω συλλήψεις υπουργών, υπάρχει αλληλοεκβιασμός Βορίδη και Μαξίμου
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας υποστήριξε ότι το έγγραφο του πρώην προέδρου του Οργανισμού προς τον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης καταδεικνύει γνώση της υπόθεσης, προαναγγέλλοντας προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Μέτρα για την ακρίβεια ανακοινώνουν το μεσημέρι Χατζηδάκης, Παπασταύρου και Θεοδωρικάκος
Η κυβέρνηση φαίνεται προς το παρόν να αποφεύγει μέτρα που είχαν εφαρμοστεί μετά την ενεργειακή κρίση της Ουκρανίας, όπως το Fuel Pass και προσανατολίζεται σε επίδομα καυσίμων, με εισοδηματικά κριτήρια
βενζίνη 10