Πολιτική

Ευρωεκλογές 2019 – Κουβέλης: Η ΝΔ θα διαψευστεί από το εκλογικό αποτέλεσμα

«Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αφενός θα διαψευστεί από το εκλογικό αποτέλεσμα, αφετέρου παραμένει εγκλωβισμένη σε μια κοντόφθαλμη προσέγγιση, αρνούμενη να πάρει συγκεκριμένη θέση για την ευρωπαϊκή πραγματικότητα» τονίζει στη συνέντευξή του στη «Νέα Σελίδα» ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης.

«Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, ενώ η χώρα έχει βγει από τα μνημόνια, οι προτάσεις της ηγεσίας της ΝΔ για την οικονομική και κοινωνική πολιτική παραπέμπουν στις σκληρότερες πτυχές της επιτροπείας που βίωσε η χώρα μας για οκτώ χρόνια» σημειώνει ο κ. Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης επίσης υποστηρίζει πως το διακύβευμα στις ευρωεκλογές και το ζητούμενο για τους λαούς της Ευρώπης είναι: «Περιστολή ή ενίσχυση των πολιτικών και ατομικών ελευθεριών; Ιδιωτικοποιήσεις ή ενίσχυση του κοινωνικού κράτους; Συνέχιση των πολιτικών της λιτότητας ή δικαιότερη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου; Διεύρυνση ή κατάργηση των κοινωνικών και εργασιακών κατακτήσεων; Ενίσχυση της δημοκρατίας ή δημιουργία μιας Ευρώπης ρατσιστικής, ξενοφοβικής, με έντονη την παρουσία της ακροδεξιάς και των νεοναζιστικών μορφωμάτων;».

Αναφερόμενος στη συγκρότηση της Προοδευτικής Συμμαχίας, ο κ. Κουβέλης σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζει πως στη νέα περίοδο που ανοίγεται για τη χώρα μας χρειάζεται ένας προοδευτικός πολιτικός και κοινωνικός πόλος, που θα στηρίζει την προσπάθεια για τη δημοκρατία, τις πολιτικές και ατομικές ελευθερίες, τα κοινωνικά δικαιώματα, τη δίκαιη ανάπτυξη, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. «Ο πόλος αυτός δεν θα αποτελεί απλώς μια δύναμη διακυβέρνησης για τον δημοκρατικό και προοδευτικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, αλλά ταυτόχρονα και μια ισχυρή δύναμη για την απόκρουση του συντηρητισμού, του νεοφιλελευθερισμού, της ακροδεξιάς και του νεοναζισμού. Οι πολιτικές δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως σοσιαλδημοκρατικές ή κεντροαριστερές οφείλουν να πάρουν θέση. Να αναζητήσουν συγκλίσεις με την Αριστερά και να κλείσουν οριστικά το κεφάλαιο της συμπόρευσής τους με τον νεοφιλελευθερισμό και τους πολιτικούς του εκφραστές» προσθέτει.

Τέλος, επισημαίνει πως με το νέο συνυποσχετικό με το ελληνικό Δημόσιο η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα, μέσω της εθελοντικής πρωτοβουλίας της, αποδεικνύει έμπρακτα την πρόθεσή της να συμβάλει περαιτέρω στην εθνική οικονομία της χώρας μας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Παύλος Πολάκης κατά του Διονύση Σαββόπουλου ακόμη και μετά τον θάνατο του σπουδαίου τραγουδοποιού: «Ρε ουστ που θα πηγαίναμε και στην κηδεία»
Ο Χανιώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε ότι ο μεγάλος τραγουδοποιός τον είχε αποκαλέσει «αρκουδιάρη» στον ΣΚΑΪ το 2019
Παύλος Πολάκης 80
ΠΑΣΟΚ για «Ομάδα Αλήθειας»: Η κυβέρνηση της ΝΔ ας σταματήσει τον κατήφορο της τοξικότητας, στον οποίο τρέχει με σπασμένα φρένα
«Ως σύγχρονοι δωσίλογοι μοιράζουν πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης, αναπαράγοντας την αδιανόητη και ανιστόρητη δήλωση Δρυμιώτη ότι «το να είσαι αριστερός, έχει καταλήξει να μην είσαι Έλληνας»
Γραφεία ΠΑΣΟΚ
Καρανίκας: «Κάφροι» αυτοί που επιτέθηκαν στον Βορίδη – «Είσαι ο μόνος αριστερός που έκανε rebranding», λέει ο Γεωργιάδης
«Ιστορικά ως αριστερά και λαϊκό κίνημα ποτέ δεν επιτεθήκαμε (ούτε συμβολικά) σε οικογένεια. Ούτε θα το κάνουμε. Αριστεροί είμαστε και όχι κανίβαλοι, ναζιστές και φασίστες»
Νίκος Καρανίκας