Πολιτική

Ευρώ-έξοδος σημαίνει ελληνική καταστροφή – Γερμανοί επιτέλους σωπάστε”

Με πονηρό τρόπο ο Γιούνκερ επανεφέρει τα καταστροφικά σενάρια για να υπενθυμίσει στην Ελλάδα πως και στη δραχμή να γυρίσει τα χρέη της θα παραμείνουν σε ΕΥΡΩ.

Σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα General Anzeiger, ο επικεφαλής του Eurogroup ”φρόντισε” να απαντήσει σε ένα θεωρητικό ερώτημα που μόνος του έβαλε, τι θα γίνει δηλαδή στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ΟΝΕ.
Ως απάντηση από τα χείλη του Γιούνκερ γρήγορα ”κατρακύλησε” η λέξη καταστροφή.
Γιατί όπως έσπευσε να εξηγήσει ”σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα επέστρεφε σε μια δραχμή υποτιμημένη κατά 60%, ενώ τα χρέη της θα εξακολουθούσαν να είναι σε ευρώ”.

Όμως φρόντισε να μας ”χρυσώσει το χάπι” εκτιμώντας πως ”η Αθήνα βρίσκεται σε καλό δρόμο όσον αφορά την δημοσιονομική της σταθεροποίηση, αλλά δεν θα χαρακτήριζα αυτόν το δρόμο τόσο ευθύ ώστε να μας επέτρεπε να δούμε φως στο τούνελ”.

Ο Γιούνκερ ”μαλώνει” τους Γερμανούς και ανησυχεί για το χρέος τους!

Ο Γιούνκερ, που αποδεικνύεται πολύ καλός γνώστης του ελληνικού κλίματος, φρόντισε επίσης να ρίξει μερικές αντιγερμανικές κορώνες όπως “Η γερμανική συζήτηση ενοχλεί εν μέρει”.
Συνεχίζοντας ο επικεφαλής του Eurogroup συμβούλευσε τους Γερμανούς και την Α. Μέρκελ να είναι πιο προσεκτικοί όταν δίνουν συμβουλές.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πάντως ανησυχεί και για το ύψος του γερμανικού χρέους.
Καλά διαβάσατε γιατί κατά τον Γιούνκερ ”με ένα χρέος της τάξης του 80 % επί του ΑΕΠ, η Γερμανία έχει σαφώς μεγαλύτερες υποχρεώσεις από την Ισπανία, το χρέος της οποίας ανέρχεται στο 60 %.Αλλά αυτό δεν θέλει να το ξέρει κανείς, γιατί φαίνεται εύκολο να λες ότι οι άνθρωποι στο νότο είναι τεμπέληδες και ότι οι Γερμανοί κάνουν όλη τη δουλειά. Δεν είναι όμως έτσι”.

Διαβάστε επίσης :

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τέμπη: Νέος γύρος πολιτικής σύγκρουσης για την αίθουσα της δίκης, η αντιπολίτευση μιλά για εικόνα που εκθέτει το υπουργείο Δικαιοσύνης
Η κυβέρνηση υπερασπίζεται την καταλληλότητα του χώρου στη Λάρισα, επικαλούμενη τον σχεδιασμό του βάσει της ανακριτικής διαδικασίας
Δίκη για Τέμπη, Λάρισα
Ο Σωκράτης Φάμελλος «έριξε άκυρο» και επισήμως στον Νίκο Ανδρουλάκη για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση για συμμετοχή στο θεματικό τραπέζι «Σύνταγμα και Θεσμοί», διαμηνύοντας πάντως ότι ο διάλογος στον προοδευτικό χώρο παραμένει αναγκαίος
Νίκος Ανδρουλάκης και Σωκράτης Φάμελλος 7