Πολιτική

Εύσημα Αυστρίας σε Μητσοτάκη για θέσπιση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού

Δεκτή με κολακευτικά σχόλια στην Αυστρία η πρόταση Μητσοτάκη για θέσπιση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού. Ταυτόχρονα, η Βιέννη σχολιάζει πως η Αθήνα βρήκε τον τρόπο να διατηρεί τον έλεγχο της πανδημίας.

Όπως σχολιάζει το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), αναφερόμενο στην πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για θέσπιση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, «η Ελλάδα, λαμβάνοντας αυστηρά μέτρα, έχει κατορθώσει, σε σύγκριση με άλλες χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να διατηρεί σε ικανοποιητικό βαθμό τον έλεγχο της κατάστασης της πανδημίας του κορονοϊού».

Στο τηλεγράφημα επισημαίνεται πως για την Ελλάδα είναι σημαντικό ένα τέτοιο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού για να μπορέσει και πάλι να ταξιδέψει στη χώρα ένας μεγάλος αριθμός τουριστών, καθώς ο τουρισμός, ο εξαιρετικά σημαντικός αυτός κλάδος της οικονομίας της, παρουσίασε μέσα στους πρώτους εννέα μήνες του 2020 μεγάλη κάμψη.

Click4more: Στην Σύνοδο Κορυφής η επιστολή Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, η Ελλάδα κατέγραψε το πρώτο εννεάμηνο πέρσι πέντε εκατομμύρια αφίξεις έναντι των 18,8 εκατομμυρίων στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα της προηγούμενης χρονιάς, δηλαδή μία μείωση κατά 73,4%, αναφέρει το ΑΡΑ, παρατηρώντας ότι την χώρα ενδιαφέρει να εισέλθουν περισσότεροι τουρίστες, αλλά όχι και περισσότερα κρούσματα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επίθεση Σαμαρά σε Μητσοτάκη: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι – Παπασταύρου: Έχετε λάθος ενημέρωση
«Θα μου κάνει εμένα μαθήματα η μεταλλαγμένη Νέα Δημοκρατία» διερωτήθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός - Αντιπαράθεση με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος
Αντώνης Σαμαράς
51
Σκανδαλίδης για διεύρυνση ΠΑΣΟΚ: «Η ΝΔ με τα παπαγαλάκια της προσπάθησε να τινάξει στον αέρα την προσπάθεια για δύο αστοχίες»
Ο επικεφαλής της Επιτροπής επιχείρησε να κλείσει τα εσωτερικά μέτωπα και επανέλαβε ότι το πολιτικό διακύβευμα για τη Χαριλάου Τρικούπη είναι η συγκρότηση προοδευτικής εναλλακτικής απέναντι στη ΝΔ
Κώστας Σκανδαλίδης, ΠΑΣΟΚ