Πολιτική

Φίλης: Χωρίς τζαμί θα έχουν τα προβλήματα Γαλλίας και Βελγίου

“Είναι ντροπή για τη χώρα και τους Μουσουλμάνους τα άτυπα τζαμιά” είπε ο υπουργός Παιδείας στη Βουλή, τονίζοντας πως “αν δεν θέλουμε να έχουμε τα προβλήματα της Γαλλίας και του Βελγίου, ας μην επαναλάβουμε τα λάθη τους, που οι ίδιοι προσπαθούν τώρα να ανασκευάσουν.”

Ο Νίκος Φίλης υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησης για την κατασκευή τζαμιού στον Ελαιώνα υπογραμμίζοντας τους κινδύνους.

Οι κυβερνητικοί εταίροι ΑΝ.ΕΛ. πάντως καταψήφισαν την επίμαχη ρύθμιση στην επιτροπή της Βουλής και έτσι ο Νίκος Φίλης σε μια προσπάθεια να πείσει ανέφερε πως “ο πραγματικός ελέφαντας είναι ότι η Ευρώπη δεν δέχεται ότι το Ισλάμ είναι εδώ και ζητά μια ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον. Διαμαρτύρονται έντονα κάποιοι ότι είναι πολύ οι μουσουλμάνοι και ισλαμοποιείται η χώρα μας και πως θα είναι πόλος έλξης το Τζαμί. Αν ίσχυε αυτό δεν θα ήταν κανείς στην Αθήνα αλλά στην Θράκη. Να μην συμβεί ότι επιδιώκουν οι φονταμενταλιστές δηλαδή έναν θρησκευτικό πόλεμο. Εμείς θα είμαστε εκείνοι που θα πληρώσουν το ακριβότερο τίμημα”.

Απευθυνόμενος με έμμεσο τρόπο στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο κος Φίλης, επισήμανε: “οι υπόλοιποι που δυσπιστούν για το τέμενος και είναι υπέρ της ελευθερίας να σκεφτούν. Είναι προτιμότερο να λειτουργεί ένα άτυπο τζαμί ή με ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ; Ένα άτυπο τζαμί ή με άδεια πυροσβεστικής υπηρεσίας; Σε παράνομο κτήριο με κίνδυνο σεισμού ή σε ασφαλές κτίριο; Ένα άτυπο τζαμί χωρίς τουαλέτες ή με άδεια δημόσιας υγείας; Η ύπαρξη άτυπων τζαμιών είναι ντροπή για τη χώρα και τους Μουσουλμάνους και ενέχει κινδύνους για την ασφάλεια της χώρας”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν χαρίζει τη δυναμική που καταγράφει – Τι ισχύει για τη συνεργασία με Κασσελάκη
Τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατίας σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για εκλογική συνεργασία, ευελπιστούν ωστόσο ότι μέσα από αυτή την κίνηση θα προκύψει η δημιουργία ενός «αλλού πόλου»
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τo αίτημα Μητσοτάκη στη Μελόνι για σύγχρονα τρένα από τη Hellenic Train και το «καμπανάκι» για την αμυντική συνεργασία της με τον Ερντογάν
Στη Ρώμη σήμερα ο Μητσοτάκης - Η ατζέντα της συνάντησης με την Ιταλίδα ομόλογό του - Αδειάζει η «κλεψύδρα» για τη σύσταση Προανακριτικής
Κυριάκος Μητσοτάκης με Τζόρτζια Μελόνι 1