Πολιτική

Φιντάν για το Κυπριακό: «Αυτή η αδικία πρέπει να εξαλειφθεί»

«Σήμερα υπάρχει μια διαφορετική κατάσταση στο πεδίο. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αντανακλάται στην αναζήτηση πολιτικής λύσης»

Στο Κυπριακό αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, μιλώντας σε εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης στην Άγκυρα, κατά τη διάρκεια δείπνου ιφτάρ, με το οποίο οι μουσουλμάνοι διακόπτουν τη νηστεία τους τον μήνα του Ραμαζανίου.

Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο TRT, ο Χακάν Φιντάν δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ξέρετε, ο Γενικός Γραμματέας (του ΟΗΕ) διόρισε μία προσωπική απεσταλμένη του πριν από ένα χρόνο. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας ήρθε, εξέτασε, μίλησε με όλα τα μέρη επί έξι μήνες και συνέταξε μια έκθεση. Σε αυτή την έκθεση κατεγράφη ότι «δεν υπάρχει κοινό έδαφος μεταξύ των δύο πλευρών».

Τι σημαίνει αυτό; Υπάρχει ένα ζήτημα που εμείς υποστηρίζουμε εδώ και χρόνια. Υπάρχει μια πραγματικότητα ότι οι δύο κοινότητες στο νησί ζουν χωριστά με τους δικούς τους θεσμούς. Το γεγονός ότι η μία από αυτές αναγνωρίζεται ως κράτος και έχει πρόσβαση σε κάθε είδους ευκαιρίες, ενώ η άλλη δεν αναγνωρίζεται, είναι ο κύριος λόγος για την αδικία στο νησί. Αυτή η αδικία πρέπει να εξαλειφθεί».

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας συμπλήρωσε ακόμη: «Στο παρελθόν, είπαμε “εντάξει” στα σχέδια λύσης του ΟΗΕ, εμπιστευόμενοι τη διαιτησία του διεθνούς συστήματος, αλλά οι Ελληνοκύπριοι δεν συμφώνησαν. Σήμερα, υπάρχει μια διαφορετική κατάσταση στο πεδίο. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αντανακλάται στην αναζήτηση πολιτικής λύσης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 16
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 19
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20