Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: Αδιαπραγμάτευτα τα σύνορα μας – Προκλητική η στάση της Τουρκίας

«Τα σύνορά μας, τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αδιαπραγμάτευτα», τόνισε από τη Ρόδο η Φώφη Γεννηματά, η οποία παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανέφερε ότι είναι προκλητική η στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα κι αντίθετη με τις διεθνείς συνθήκες, και κάλεσε την πολιτική ηγεσία στην Τουρκία να κατανοήσει ότι η ασφαλέστερη βάση για τη γόνιμη ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι να ακολουθήσει μια συμπεριφορά καλής πίστης και καλής γειτονίας.

«Καθήκον δικό μας είναι η διαφύλαξη της εθνικής μας κυριαρχίας με ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα, με εθνική ομοψυχία μακριά από διχαστικές λογικές και πολωτικό λόγο. Και η αντιμετώπιση των ιδιαίτερων προβλημάτων του νησιωτικού μας χώρου με ουσιαστικές αναπτυξιακές πολιτικές», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Λατινοπούλου για Μαδούρο: «Δεν υπήρξε παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου αλλά σύλληψη ναρκέμπορου – Αφού κλαίνε Αριστεροί και Βελόπουλος, το βλέπουμε θετικά»
«Όποιος θέλει να υπερασπιστεί τον Μαδούρο, να πάει να ζήσει στη Βενεζουέλα» τόνισε η πρόεδρος της «Φωνής Λογικής»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Άκης Σκέρτσος για την απώλεια του αδελφού του και τα Τέμπη: «Ας μιλήσουμε από καρδιάς για το δράμα»
Ο υπουργός Επικρατείας απευθύνει έκκληση για σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και στους θεσμούς, προειδοποιώντας για τους κινδύνους της πολιτικής εργαλειοποίησης του πένθους και της διολίσθησης στον διχασμό.
Άκης Σκέρτσος