Συμβαίνει τώρα:
Καραμπόλα τριών αυτοκινήτων στην Αττική Οδό, στο ύψος της Κύμης - Καθυστερήσεις προς Ελευσίνα
Πολιτική

Φρέντι Μπελέρης: «Μεγάλη δικαίωση» από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη σύλληψη και προφυλάκισή του

Είναι «δικαίωση για την ακλόνητη πίστη μου στο ευρωπαϊκά κεκτημένο και στη Δημοκρατία» δήλωσε ο ίδιος

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απεφάνθη θετικά επί του αιτήματος του Φρέντι Μπελέρη για την εξέταση παρατυπιών κατά την σύλληψη και προφυλάκιση του, δύο ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές στη Χιμάρα.

Συγκεκριμένα, το ΕΔΔΑ ορίζει την 26η Ιουνίου έως την καταληκτική ημερομηνία για να έρθουν ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Φρέντι Μπελέρης και η αλβανική Κυβέρνηση σε εξωδικαστικό συμβιβασμό. Αν δεν επιτευχθεί, οι δύο πλευρές θα κληθούν να παρουσιάσουν τα επιχειρήματα τους ενώπιον του Δικαστηρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο στάδιο της προδικαστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απορρίπτεται το συντριπτικό ποσοστό παρόμοιων αιτημάτων.

Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Φρέντι Μπελέρη, δήλωσε:

«Η προδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την οποία κρίνεται καταρχήν βάσιμη η προσφυγή μου κατά της παράνομης προφυλάκισης μου δυο ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές στη Χιμάρα, αποτελεί μια πρώτη, αλλά ταυτόχρονα μεγάλη δικαίωση.

Δικαίωση για την ακλόνητη πίστη μου στο ευρωπαϊκά κεκτημένο και στη Δημοκρατία. Δικαίωση για τις μεθοδεύσεις εναντίον μου, αλλά και εναντίον της βούλησης της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Δικαίωση, τέλος, για όσους συνεχίζουν να παλεύουν για το κράτος Δικαίου και τους θεσμούς στην υπό ένταξη Αλβανία.

Ευχαριστώ τον πληρεξούσιο δικηγόρο μου, Καθηγητή κ. Νίκο Αλιβιζάτο, που με την ομάδα του χειρίστηκε την υπόθεση. Σήμερα, έγινε η αρχή, για να ανακτήσουμε όσα κερδίσαμε δημοκρατικά και μας στέρησαν πραξικοπηματικά».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αθήνα – Πύργος σε 2 ώρες και 45 λεπτά: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινιάζει το απόγευμα τα 65 χλμ του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου
Η Ολυμπία Οδός ενώνει πλέον την Πάτρα με τον Πύργο σε μόλις 45' - Το τμήμα από Καμίνια - Πύργο θα δοθεί στην κυκλοφορία για τους οδηγούς από τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 01.08.2025
Πατρών - Πύργου 20
Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για σύσταση Προανακριτικής για τον ΟΠΕΠΕΚΕ κατά Βορίδη και Αυγενάκη - Εντάσεις και αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης
Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα στο προεδρείο για την αναβολή της ψηφοφορίας - Μετά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια παρέμειναν μόνο βουλευτές της ΝΔ
Συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής 22
Ανδρουλάκης για ψηφοφορία προανακριτικής: Δεν αναγνωρίζουμε το αποτέλεσμα, θα επανέλθουμε για να ερευνηθούν οι δύο υπουργοί
«Δεσμεύομαι προσωπικά ότι το ΠΑΣΟΚ θα επανέλθει για να πάνε στη Δικαιοσύνη μέσω προανακριτικής επιτροπής οι δύο υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 8
«Φθηνό λαϊκισμό» και «δημιουργία εντυπώσεων» χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές την μαζική αποχώρηση της Αντιπολίτευσης από την ψηφοφορία για προανακριτική
Τονίζουν πως η αντιπολίτευση «ενδιαφέρεται μόνο για φτηνά παιχνίδια και μικροκομματικές επιδιώξεις αδιαφορώντας για την ουσία της υπόθεσης του ΟΠΕΚΕΠΕ και τη λειτουργία της Βουλής»
Βουλή 4