Πολιτική

Γ.Παπανδρέου: Δεν θα ξαναγυρίσουμε στην Ελλάδα της παρακμής

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο...

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

πρωθυπουργός, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου γιά τη διαφάνεια στο Δημόσιο.

“ Φτάσαμε στο χείλος της καταστροφής. Αυτό που χρεοκόπησε είναι το φαύλο, πελατειακό, σπάταλο σύστημα που διέλυσε κράτος και διοίκηση. Όλες οι επιλογές μας έχουν ένα στόχο : να αλλάξουμε οριστικά στην Ελλάδα, να πατάει γερά στα πόδια της. Δεν θα επιτρέψουμε να ξαναγυρίσουμε στην Ελλάδα της παρακμής, της ανομίας, της εξάρτησης από άνομα συμφέροντα, της σπατάλης, των προνομίων των λίγων”, είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας : “Όλα τα δεινά γεννήθηκαν και γιγαντώθηκαν μέσα στο σκοτάδι της αδιαφάνειας, διότι υπήρχε η βεβαιότητα ότι κανείς ποτέ δεν θα μάθαινε τι συνέβαινε. Οι διοικητές ασφαλιστικών ταμείων θα είχαν κεντρικό σχεδιασμό να επενδύσουν σε τοξικά ομόλογα αν υποχρεούνταν να αναρτήσουν στο διαδίκτυο τις αποφάσεις τους; Θα τολμούσε κανείς υπουργός να ανακαινίσει πολυτελώς το γραφείο του, αν έπρεπε πρώτα να αναρτήσει απόφαση στο διαδίκτυο;”

Αναφερόμενος στη δήλωση Σαμαρά ότι η ΝΔ θέτει ως στόχο την απαλλαγή της Ελλάδας από το μνημόνιο, ο κ. Παπανδρέου είπε: “Προφανώς θέλετε να σβήσετε από τη μνήμη τις δικές σας ευθύνες, τις ευθύνες των πολιτικών σας που μας έφεραν σε αδιέξοδο, για να μπορείτε να εναγκαλίζεστε με το κυβερνητικό σας παρελθόν της 6χρονης απραξίας που φόρτωσαν την Ελλάδα με χρέη και ελλείμματα και δύο επιτηρήσεις”.

Παίρνοντας το λόγο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α.Τσίπρας εξέφρασε την αμφιβολία του γιά το αν η ανάρτηση των κυβερνητικών αποφάσεων στο διαδίκτυο θα φέρει τη διαφάνεια. “Θα υπήρχε δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο με τις μίζες που δόθηκαν δίπλα σε κάθε ανάθεση έργου; θα υπήρχε η αναφορά για Μαντέλη και Τσουκάτο;” αναρωτήθηκε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος επιπλέον κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα από το ασφαλιστικό και το εργασιακό, λέγοντας πως “η χώρα μετατρέπεται σε χώρα με μισθούς Κίνα, εργασιακές σχέσεις Ουγγαρίας και Αμερικάνικη επικοινωνιακή πολιτική”.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Οι συνεπείς επαγγελματίες θα δουν φοροελαφρύνσεις στα μέτρα της ΔΕΘ – Μακάρι να υπήρχαν τα λεφτά για 13ο και 14ο μισθό
Τη μείωση φορολογικών συντελεστών προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ,...
Ο Παύλος Μαρινάκης
17
Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 12 μονάδων της ΝΔ έναντι της ΕΛΑΣ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ – Μοιρασμένοι οι πολίτες για «εκλογές τώρα»
Στο 26,5% το ποσοστό της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, μικρή πτώση για την ΕΛΑΣ, σταθερά τρίτο το ΠΑΣΟΚ. Το 12% των πολιτών «καλοβλέπει» ένα νέο κόμμα υπό τον Αντώνη Σαμαρά
Κάλπη, εκλογές 204
Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε ο αγροτοσυνδικαλιστής Σωκράτης Αλειφτήρας
Το μέλος της Γραμματείας της Πανελλήνιας Επιτροπής των Μπλόκων, κάνει λόγο για «μια συνειδητή απόφαση που έχει να κάνει με την ανάγκη μου να παραμείνω πιστός στα πιστεύω μου και τις αξίες μου»
Ο Σωκράτης Αλειφτήρας 7