Πολιτική

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Όσοι θέλουν να φύγουν από τη Νέα Αριστερά, να το κάνουν άμεσα

Μήνυμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα με φόντο το κόμμα Τσίπρα
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σαφές μήνυμα προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς που σκέφτονται να ανεξαρτητοποιηθούν, μετά και την ίδρυση του κόμματος Τσίπρα, έστειλε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

«Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η Νέα Αριστερά βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι», ανέφερε ο γραμματέας του κόμματος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επισημαίνοντας ότι εδώ και εβδομάδες «επικρέμεται το ενδεχόμενο της διάλυσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης κάλεσε όσους έχουν αποφασίσει να αποχωρήσουν να το κάνουν χωρίς άλλη καθυστέρηση. «Δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο αυτή η ενδιάμεση κατάσταση», είπε, σημειώνοντας ότι υποτιμά τόσο τη Νέα Αριστερά και τα μέλη της, όσο και όσους έχουν επιλέξει να πορευθούν με άλλα πολιτικά κόμματα.

Παράλληλα, κάλεσε τα μέλη που έχουν ενστάσεις ή διαφωνίες να παραμείνουν στο κόμμα, υπερασπιζόμενα τον δημοκρατικό χαρακτήρα του.

Αιχμές για το κόμμα Τσίπρα

Ο γραμματέας της Νέας Αριστεράς άφησε σαφείς αιχμές για το νέο εγχείρημα Τσίπρα, προειδοποιώντας απέναντι σε «λογικές διάχυσης σε θολά σχήματα» και καλώντας τους αριστερούς πολίτες «να μην μετατραπούν από μέλη αριστερών κομμάτων σε οπαδούς ενός αρχηγού».

Άνοιγμα σε ΜέΡΑ25 και Οικολογία

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης απηύθυνε άνοιγμα σε δυνάμεις της Αριστεράς και της Οικολογίας, μεταξύ των οποίων το ΜέΡΑ25 και οι Πράσινοι Οικολογία, ενώ διαχώρισε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που «αγωνιούν για την Αριστερά» από στελέχη που, όπως είπε, «είχαν πρωταγωνιστήσει στην απαξίωση του χώρου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Υπουργικό συμβούλιο την Τρίτη υπό τον Μητσοτάκη – Στο τραπέζι ισότητα αμοιβών, Ταμείο Ανάκαμψης και ξένες επενδύσεις
Στις 11.00 στο Μέγαρο Μαξίμου η συνεδρίαση - Η ατζέντα περιλαμβάνει ακόμη Τεχνητή Νοημοσύνη, νέα ΚΑΠ, αεροδρόμιο Καλαμάτας και επαναδιορισμό Στουρνάρα
Κυριάκος Μητσοτάκης