Κυριακή, 14 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Γεννηματά: “Φωτογράφισε” Βενιζέλο για ΠτΔ; video

Γεννηματά
Φωτογραφία: Intime

“Έχει την ευκαιρία ο κ. Μητσοτάκης, με την επιλογή του προσώπου για την Προεδρία της Δημοκρατίας να δείξει ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει στον τόπο. Με ένα πρόσωπο από την παράταξή μας”, τόνισε η Φώφη Γεννηματά και… άναψε φωτιές.

Για πρόσωπο από το “στρατόπεδο” του ΚΙΝΑΛ που ήταν «παρών στα χρόνια της κρίσης» έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά σε ό, τι αφορά στις… υποψηφιότητες για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ρίχνοντας… νερό στον μύλο της πιθανής υποψηφιότητας Βενιζέλου, που άνοιξε ξανά και δυναμικά από χθες, μετά την αποκάλυψη του newsit.gr.

Η Φώφη Γεννηματά μίλησε στη συνεδρίαση στελεχών για τον προγραμματισμό δράσεων και για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας και αναφέρθηκε σε όλα τα “καυτά” ζητήματα της επικαιρότητας, με όσα είπε για τον επόμενο ΠτΔ να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η Γεννηματά και το… δικό μας πρόσωπο

«Μέσα σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, μετά από δέκα χρόνια πόλωσης, διχασμού, με ευθύνη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που καθυστέρησε την έξοδο από την κρίση, έχει έρθει η ώρα να γυρίσουμε σελίδα, να αλλάξει τρόπο λειτουργίας το πολιτικό σύστημα. Έχει την ευκαιρία ο κ. Μητσοτάκης, με την επιλογή του προσώπου για την Προεδρία της Δημοκρατίας να δείξει ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει στον τόπο. Με ένα πρόσωπο από την παράταξή μας που στάθηκε δημόσια απέναντι σε αυτές τις λογικές, ένα πρόσωπο που με κάθε τρόπο ήταν παρών στα χρόνια της κρίσης.

Click4more: Βενιζέλος ο εκλεκτός για Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Ντόμινο εξελίξεων και άγριο παρασκήνιο!

Ευθύς εξαρχής έχω τονίσει ότι η αναγκαία ισορροπία στην λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος, και η προοπτική της Εθνικής Συνεννόησης, απαιτούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα εκλέξει η Βουλή, να προέρχεται από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

Η θέση μας αυτή δεν αποτελεί προϊόν κομματικής περιχαράκωσης ή παραταξιακής ιδεοληψίας. Πηγάζει από την ειλικρινή πίστη μας στο θεσμικό βάρος του ρόλου που μπορεί και πρέπει να επιτελεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο πλαίσιο του Συντάγματος. Αποτελεί εξάλλου παράδοση των τελευταίων δεκαετιών να προέρχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την άλλη παράταξη από αυτή που κυβερνά και τον προτείνει. Αν ο κ. Μητσοτάκης επιχειρήσει να αξιοποιήσει την λευκή επιταγή που του παρέδωσε ο κ. Τσίπρας με την Συνταγματική Αναθεώρηση και να εκλέξει ΠτΔ με βάση μόνο την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία και τις εσωκομματικές διευθετήσεις της ΝΔ, τότε θα μας βρει απέναντι. Και σ’ αυτή την περίπτωση θα έχουμε την δική μας πρόταση προσώπου με τα χαρακτηριστικά που προανέφερα. Στην παρούσα φάση δεν έχει κανένα νόημα η ονοματολογία, αποπροσανατολίζει τη συζήτηση», τόνισε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά.

Να θυμίσουμε εδώ πως η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ έχει και στο παρελθόν αναφερθεί σε τρία πρόσωπα ονομαστικά που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις: Πρόκειται για τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιώργο Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη.

Δείτε όλα όσα είπε η Φώφη Γεννηματά

Η Γεννηματά για την νέα χρονιά

«Μέσα στο 2020 μπορούμε να βάλουμε τις βάσεις για τη νέα αλλαγή! Ασκούμε μαχητική και προγραμματική αντιπολίτευση, που δεν περιορίζεται σε «κούφια» λόγια άρνησης, αλλά συνοδεύεται από συγκεκριμένες προτάσεις για προοδευτικές λύσεις.

Βήμα – βήμα , σκαλί – σκαλί προχωράμε μπροστά. Κοιτάμε ψηλά! Το 2020 βάζουμε πλώρη για την μεγάλη επιστροφή γιατί χρειάζεται επιτέλους μια πραγματική και προοδευτική κανονικότητα, που δεν υπάρχει!

Με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Στρατευόμαστε όλοι. Να κάνουμε και πάλι τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, Πρωταγωνιστή», ανέφερε εισαγωγική η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Γεννηματά

Η Γεννηματά για τη στάση της Τουρκίας

Όσο για τη στάση της Τουρκίας η κ. Γεννηματά ανέφερε: «Η Τουρκία απειλεί ευθέως την σταθερότητα και την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν πρόκειται για τις «γνωστές» κατά καιρούς προκλήσεις και απειλές. Η παράνομη συμφωνία της με την επηρεαζόμενη από αυτήν Κυβέρνηση της Λιβύης, αναβαθμίζει την Τουρκική προκλητικότητα σε επίπεδο επιθετικών κινήσεων. Έχουμε την αρχή μιας νέας περιόδου εκδήλωσης του τουρκικού επεκτατισμού, στην καρδιά των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, όπως αυτά προσδιορίζονται με σαφήνεια από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Click4more: Βενιζέλος: Τον… έχρισαν Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Επιβάλλεται εθνική εγρήγορση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Σήμερα, είναι σκόπιμο περισσότερο από ποτέ να θυμίσουμε τι σημαίνει πραγματικά πατριωτική παράταξη στον τόπο.

Σημαίνει να βάζεις πρώτα την πατρίδα. Χωρίς να υποχωρείς στα κυριαρχικά σου δικαιώματα. Χωρίς να περιφρονείς το διεθνές δίκαιο. Χωρίς να υποτιμάς τις διεθνείς σου δεσμεύσεις και συμμαχίες. Να σέβεσαι και να προωθείς την ειρήνη, την συνεργασία, τις σχέσεις καλής γειτονίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια. Να είσαι περήφανος για τη χώρα σου χωρίς να μισείς τον γείτονά σου.

Ο πατριωτισμός είναι το σήμα κατατεθέν του χώρου μας. Είναι η σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ, που καθόρισε τον ρόλο και την ισχύ της χώρας μας στην Μεταπολίτευση. Ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ δεν δίχασαν ποτέ τους Έλληνες και το πολιτικό σύστημα. Τις κρίσιμες στιγμές, διατήρησαν αρραγές το εθνικό μέτωπο. Γιατί μόνο όταν υπάρχει ένα αρραγές εθνικό μέτωπο, μπορεί η Ελλάδα να εκπέμπει αποφασιστικότητα και πυγμή, να διεκδικεί τη στήριξη των συμμάχων της και να μεταδίδει ενότητα και αυτοπεποίθηση στον λαό. Την ίδια στάση επέδειξαν στη συνέχεια οι τρεις επόμενοι Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σημίτης, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Βαγγέλης Βενιζέλος».

Η Γεννηματά για την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

«Τώρα ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να προχωρήσει μόνος του στα κρίσιμα Εθνικά θέματα. Αρνήθηκε την πρόταση μας για Εθνική Γραμμή. Αρνήθηκε την πρότασή μας για το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι εξελίξεις δεν τον δικαιώνουν. Η εικόνα του κ. Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο δημιούργησε εύλογο προβληματισμό και ανησυχία στον Ελληνικό λαό. Δεν προβλήθηκαν όπως έπρεπε οι Εθνικές μας θέσεις απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα.

Click4more: Βελόπουλος: Αυτό μου είπε ο Μητσοτάκης για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Απέναντι στον κ. Τραμπ που έχει αποδείξει ότι κινείται μόνο με βάση το “δίκαιο των ισχυρών”, η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει διαρκώς να τονίζει την αποφασιστικότητα και την ετοιμότητά μας για την πλήρη υπεράσπιση των Εθνικών μας δικαιωμάτων. Ότι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα τα προασπίσει η χώρα μας με τον αντίστοιχο και ανάλογο τρόπο που θα προσβληθούν από άλλη πλευρά. Με διπλωματικά μέσα αλλά και αποτρεπτική ισχύ.

Να θυμίζει ότι μας συνδέουν σχέσεις συμμαχίας και όχι υποτέλειας. Και ότι αν ανέχονται από την Τουρκία παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου εις βάρος μας, αυτό θα αποτελεί άλλη μια τεράστια πηγή προβλημάτων και ανασφάλειας στην περιοχή, γιατί δεν θα γίνει αποδεκτό. Με ότι αυτό συνεπάγεται».

Γεννηματά Γεννηματά

Η Γεννηματά για τον εκλογικό νόμο

«Μας παρέδωσε χθες ο κ. Μητσοτάκης την πρότασή του για τον νέο εκλογικό νόμο. Την απορρίπτουμε και την καταψηφίζουμε. Εμείς τη διατήρηση του μπόνους των 50 εδρών που μετατρέπει μειοψηφίες στο λαό, σε κυβερνητικές αυτοδύναμες πλειοψηφίες, δεν τη δεχόμαστε. Είναι ένα άδικο σύστημα που απαντά μόνο στις αγωνίες και τις φοβίες του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ.

Αγωνιούν ότι πολύ σύντομα ο Ελληνικός θα αντιληφθεί ότι γλύτωσε από το χείρον αλλά δε βρήκε το βέλτιστο.

Click4more: «Γραμμή» του Μητσοτάκη η συνεννόηση! Τι θα γίνει με εκλογικό νόμο και ΠτΔ

Για άλλη μια φορά η ΝΔ υπονομεύει τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων. Καλό είναι να μαζέψουν τα παπαγαλάκια τους που επιχειρούν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια. Την ευθύνη επωμίζεται εξ ολοκλήρου ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ. Η Ελλάδα έχει σήμερα-όσο ποτέ-ανάγκη από ισχυρές και ικανές Κυβερνήσεις που στηρίζονται σε ευρεία λαϊκή και κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Που έχουν την δύναμη να εγγυηθούν ένα καλύτερο μέλλον για τον λαό μας, αυτή την προοπτική εξασφαλίζει η δική μας πρόταση».

Φωτογραφίες: Intime.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις