Πολιτική

Γεννηματά: “Ναι σε λύση, αλλά όχι σε οποιαδήποτε λύση για το όνομα της πΓΔΜ”

Τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό σχολίασε η Φώφη Γεννηματά, λίγο αφότου κυβερνητικός αξιωματούχος έκανε γνωστό ότι η λύση για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ απομακρύνεται!

«Η θέση του Κινήματος Αλλαγής στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων είναι ξεκάθαρη κι έχει καθοριστεί ομόφωνα από το Πολιτικό Συμβούλιο. Είμαστε υπέρ μίας λύσης με σύνθετη ονομασία, erga omnes, και αλλαγή Συντάγματος, με εγγυήσεις για τον αλυτρωτισμό, με δεσμευτικά βήματα για όλες τις πλευρές. Ναι σε λύση, αλλά όχι σε οποιαδήποτε λύση».

Αυτό ανέφερε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας, η οποία ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (01.06.2018) και αφού προηγήθηκε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα τοποθετηθεί συγκεκριμένα όταν η κυβέρνηση παρουσιάσει την τελική συμφωνία. «Μέχρι τότε θα παρακαλούσα να περιμένουμε, εκφράζοντας τη θέση που έχουμε αποφασίσει ομόφωνα» είπε απευθυνόμενη στα στελέχη του κόμματος.

Η επικεφαλής και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής καθόρισαν το πλαίσιο της εισήγησης και το σχέδιο για την πολιτική απόφαση προς την Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει την Κυριακή 3 Ιουνίου. Επίσης, σημείωσε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η οργανωτική συγκρότηση του Κινήματος Αλλαγής, σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, ώστε από τον Σεπτέμβριο να είναι πανέτοιμο και σε διάταξη εκλογικής μάχης.

Η κ. Γεννηματά πρότεινε να τεθεί επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων ο γραμματέας τού Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, και για την αντίστοιχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Γιώργος Καμίνης. «Στη Τοπική Αυτοδιοίκηση η προοδευτική παράταξη έχει παράδοση, πρόσωπα και πολιτικές» επισήμανε, προσθέτοντας ότι σύντομα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα θέματα για τους περιφερειάρχες.

Σχετικά με τη γενικότερη στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής, η επικεφαλής του επανέλαβε ότι βασίζεται σταθερά σε δύο πυλώνες: Στην αυτόνομη πορεία του και στην εθνική συνεννόηση. «Η χώρα δεν θα βγει από τη κρίση χωρίς τη συνεννόηση όλων, όπως έγινε στις άλλες χώρες που βγήκαν από την κρίση. Ο διχασμός, η τοξικότητα, μας έχουν καθυστερήσει και πρέπει να παραμεριστούν και δεν το έχουμε κάνει» υπογράμμισε.

Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται απέναντι στη συντήρηση και στον λαϊκισμό και σε κάθε μέτωπο, όποιο χρώμα κι αν έχει. Κάνει προγραμματική αντιπολίτευση, ενώ είναι απαραίτητο να ιεραρχηθούν οι προγραμματικές προτεραιότητες, γιατί, όπως σημείωσε, «… η μάχη στην περιφέρεια κερδίζεται στο καφενείο και στα τοπικά κανάλια και πρέπει τα στελέχη μας να είναι παρόντα και να προβάλουν τις προτάσεις μας».

Όσον αφορά την εσωτερική λειτουργία τού Κινήματος Αλλαγής, που προκαλεί συχνά γκρίνιες, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι έχει διανύσει μεγάλη απόσταση και πότε δυσκολότερα πότε καλύτερα βρίσκεται η κοινή πορεία όλων. «Βάζουμε κάτω τα προβλήματα και βρίσκουμε λύσεις γιατί είναι κοινή θέληση όλων να προχωρήσουμε» επισήμανε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7