Πολιτική

Γεωργιάδης: «Κάτω από 6% το ποσοστό παραβατικότητας στους ελέγχους για αισχροκέρδεια στα σούπερ μάρκετ»

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι οι έλεγχοι έχουν δείξει ότι στα σούπερ μάρκετ τα φαινόμενα αισχροκέρδειας είναι πολύ μικρά, διότι το ποσοστό παραβατικότητας είναι μόλις 6%.

«Στους 100 ελέγχους που κάνουμε για αισχροκέρδεια στα σούπερ μάρκετ το ποσοστό παραβατικότητας είναι κάτω από 6%», τόνισε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πέρα από τα σούπερ μάρκετ έκανε αναφορά και στα καύσιμα και σημείωσε, μεταξύ άλλων ότι η Κυβέρνηση δεν εξετάζει την οριζόντια μείωση φόρων, ενώ τόνισε δεν υπάρχει αισχροκέρδεια.

«Η κυβέρνηση δεν εξετάζει την οριζόντια μείωση των φόρων στα καύσιμα σε αυτή τη φάση. Η οριζόντια μείωση του φόρου στα καύσιμα θα είχε δύο μεγάλα προβλήματα,. Το πρώτο θα είχε πολύ μεγάλη δημοσιονομική επίπτωση, καθώς δεν βάλαμε εμείς τους υψηλούς φόρους, τους παραλάβαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και ιδιαίτερα από την περίοδο Τσίπρα. Δεν υπάρχει αισχροκέρδεια στα καύσιμα. Βάζω τα περισσότερα πρόστιμα. Χθες έβαλα σε 4 πρατήρια. Είναι όμως, μικροπαραβάσεις στην πραγματικότητα», επισήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Στην εκπομπή φιλοξενήθηκε και ο βουλευτής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος τόνισε ότι οι οριζόντιες παροχές δεν βοηθούν πραγματικά ώστε να υπάρξει παραγωγική επένδυση των πόρων που δίνονται.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη 8