Πολιτική

Γεωργιάδης: Νομοθετικές πρωτοβουλίες για να αναπνεύσει η μικρομεσαία επιχείρηση

Τις επόμενες εβδομάδες, η κυβέρνηση, θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες για να αναπνεύσει η μικρομεσαία επιχείρηση, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και μέλη της διοίκησης δήλωσε: «. «Ανάπτυξη χωρίς ακμάζουσα μικρομεσαία επιχείρηση δεν μπορεί να υπάρξει στην Ελλάδα. Και η κυβέρνησή μας, και θα το δείτε αυτό, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες για να αναπνεύσει η μικρομεσαία επιχείρηση που αποτελούσε, αποτελεί και εγώ προσωπικά θέλω να συνεχίσει να αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας».

Ακόμη ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε πως συνάντησε τους θεσμικούς εκπροσώπους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την πρώτη εβδομάδα της θητείας του.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε ότι εξέθεσαν στον υπουργό όλα τα θέματα που αφορούν τόσο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και την οργάνωση και τη λειτουργία των Επιμελητηρίων και προσέθεσε:

«Πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν πολύ καλά διαβασμένος σε όλα τα θέματα που αφορούν τον χώρο μας και πραγματικά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Τα περισσότερα από αυτά τα έχει ήδη στην ατζέντα του και εκτιμάμε ότι γρήγορα θα προχωρήσουν για να δώσουν αυτό που ζητάμε, δηλαδή την καλύτερη οργάνωση και την καλύτερη λειτουργία ώστε να πάει η οικονομία μπροστά.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος τόσο από τον τρόπο που κινείται η νέα Κυβέρνηση όσο και από τους ρυθμούς που έχει δώσει η παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη ότι μπορούμε σύντομα να αλλάξουμε τον ρου των επιχειρήσεων και να δούμε αυτή την περιβόητη ανάπτυξη γιατί το πρώτο στοιχείο που χρειάζεται είναι η πολιτική θέληση και εδώ υπάρχει. Και εμείς, σαν επιμελητήρια και εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα υποστηρίξουμε την κυβέρνηση και τον υπουργό σε κάθε βήμα που δίνει την δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αναπνεύσουν και να σκεφτούν το μέλλον τους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επίκαιρη ερώτηση Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη για την ενέργεια - «Τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις πληρώνουν από τα ακριβότερα τιμολόγια ρεύματος στην Ευρώπη»
«Σχεδόν ένα στα πέντε ελληνικά νοικοκυριά αδυνατεί να θερμάνει επαρκώς την κατοικία του» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
O Νίκος Ανδρουλάκης
Τα συλλυπητήρια μηνύματα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα» - «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι»
Τη φονική πυρκαγιά στην μπισκοτοβιομηχανία σχολίασε και ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υπενθυμίζοντας ότι το 2025 έκλεισε με «τραγικό απολογισμό δεκάδων νεκρών» σε εργατικά δυστυχήματα
Εικόνες από το φλεγόμενο εργοστάσιο από ψηλά
Ο Ανδρουλάκης ζητά παραίτηση Φλωρίδη για τη «διάταξη Κεφαλογιάννη»: «Δεν στέκεται ως υπουργός Δικαιοσύνης»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε σκληρή κριτική στη κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για απομάκρυνση από τον ευρωπαϊκό δρόμο και για πρακτικές που «προσομοιάζουν στην Ουγγαρία»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
20
Επιστολική ψήφο για τους Έλληνες του εξωτερικού και στις εθνικές προτείνει ο Μητσοτάκης - Σχέδιο για Τριεδρική Εκλογική Περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την επαναφορά των εδρών Επικρατείας σε 12 καθώς και ότι το όριο εισόδου στη Βουλή παραμένει στο 3%
κάλπη
Κυριάκος Μητσοτάκης για την τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: Η σκέψη μας με τις οικογένειες των θυμάτων – Η Πυροσβεστική ερευνά για να αποδοθούν ευθύνες
«Η Πυροσβεστική ερευνά ήδη τις συνθήκες για να αποδοθούν ευθύνες» τόνισε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
52
Το ΠΑΣΟΚ σε τροχιά περιδίνησης: Αιχμές, εσωστρέφεια και στο βάθος το συνέδριο του Μαρτίου
Δεν είναι λίγοι, άλλωστε, που εκτιμούν ότι η ήττα δεν είναι ένα σενάριο με λίγες πιθανότητες. Ειδικά από τη στιγμή που τον πήχη έχει βάλει αρκετά ψηλά ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης και Παύλος Γερουλάνος