Πολιτική

Γερμανία: Κρατήστε τους πρόσφυγες στην Ελλάδα!

Να κρατήσει τους πρόσφυγες στη χώρα και να μην τους αφήσει να συνεχίσουν το ταξίδι τους, ζήτησε από την Ελλάδα ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ, τονίζοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί και θα βοηθηθεί.
 

Σε σχέση με τον αριθμό του πληθυσμού, Γερμανία και Αυστρία τον περασμένο χρόνο δέχτηκαν πολύ περισσότερους ανθρώπους από ό,τι η Ελλάδα, σημείωσε ο κ. Ντε Μεζιέρ σε προεκλογική εκδήλωση στην Ρηνανία – Παλατινάτο, εξηγώντας ότι αυτό είναι κάτι που μπορεί κανείς να το αντέξει, αλλά και η Ελλάδα πρέπει να κάνει αυτό που της αναλογεί.«Βεβαίως πρέπει να βοηθήσουμε και θα βοηθήσουμε την Ελλάδα, αλλά και η Ελλάδα πρέπει να οδηγηθεί στο να κάνει το καθήκον της», πρόσθεσε.

Ο κ. Ντε Μεζιέρ τάχθηκε πάντως εναντίον της εφαρμογής εθνικών μέτρων για την μείωση του αριθμού των προσφύγων και ζήτησε οι παροχές για όσους ζητούν άσυλο να γίνουν ίδιες σε όλη την Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή, όπως είπε, η Γερμανία έχει τις υψηλότερες παροχές και «αυτό το κίνητρο πρέπει να σταματήσει». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης για ψηφοφορία προανακριτικής: Δεν αναγνωρίζουμε το αποτέλεσμα, θα επανέλθουμε για να ερευνηθούν οι δύο υπουργοί
«Δεσμεύομαι προσωπικά ότι το ΠΑΣΟΚ θα επανέλθει για να πάνε στη Δικαιοσύνη μέσω προανακριτικής επιτροπής οι δύο υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 3
«Φθηνό λαϊκισμό» και «δημιουργία εντυπώσεων» χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές την μαζική αποχώρηση της Αντιπολίτευσης από την ψηφοφορία για προανακριτική
Τονίζουν πως η αντιπολίτευση «ενδιαφέρεται μόνο για φτηνά παιχνίδια και μικροκομματικές επιδιώξεις αδιαφορώντας για την ουσία της υπόθεσης του ΟΠΕΚΕΠΕ και τη λειτουργία της Βουλής»
Βουλή