Πολιτική

Για πρώτη φορά οι Βρυξέλλες μιλούν για μείωση των υψηλών φορολογικών συντελεστών – Πότε θα αλλάξουν οι αντικειμενικές αξίες

 - Τον Ιούλιο θα είναι έτοιμο το σχέδιο για το πώς θα αλλάξουν οι αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα
-
 Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί η εισφορά αλληλεγγύης μέχρι το 2016
- Από το 2015 θα αλλάξει το σύστημα παρακράτησης φόρου εισοδήματος 
- Οι πολύ μικρές επιχειρήσεις θα απαλλαγούν από την υποχρέωση απόδοσης ΦΠΑ

 Αλλαγές στο καθεστώς είσπραξης του ΦΠΑ με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς του προβλέπει η έκθεση αξιολόγησης της Κομισιόν στην οποία για πρώτη φορά επισημαίνεται η δυνατότητα μείωσης των υψηλών φορολογικών συντελεστών στην περίπτωση που επιτευχθεί σταθερή υπέρ απόδοση στα έσοδα και επίτευξη των στόχων.

Για τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων προβλέπεται η εξίσωσή τους με τις εμπορικές τιμές τον Ιανουάριο του 2017. Τον ερχόμενο Ιούλιο θα είναι έτοιμο το σχέδιο με βάση το οποίο θα γίνουν οι αλλαγές.

Σε ότι αφορά το ΦΠΑ, στην έκθεση αξιολόγησης διαπιστώνεται ότι το δημόσιο έχει μεγάλες απώλειες ύψους 10 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση λόγω της φοροδιαφυγής που συντελείται στον τομέα αυτόν.

Έτσι προβλέπεται η μεταρρύθμιση του συστήματος με νόμο τον Οκτώβριο του 2014 προκειμένου οι αλλαγές να εφαρμοσθούν από την 1.1.2015.

Μεταξύ άλλων τα νέα μέτρα για την αποτελεσματικότερη είσπραξη του ΦΠΑ θα αφορούν τη διαγραφή των ανενεργών επιχειρήσεων για να ξεκαθαρίσει η λίστα των υπόχρεων στο φόρο, την απαλλαγή πολύ μικρών επιχειρήσεων από την υποχρέωση απόδοσης ΦΠΑ για να απλοποιηθεί το σύστημα, τη δημιουργία ειδικής μονάδας ελεγκτών για το ΦΠΑ και την επιτάχυνση των επιστροφών ΦΠΑ στις συνεπείς επιχειρήσεις.

Εξάλλου στην έκθεση προβλέπεται η αλλαγή του συστήματος παρακράτησης φόρου εισοδήματος σταδιακά από το 2015. Με βάση το νέο προτεινόμενο καθεστώς η παρακράτηση θα διενεργείται επί του συνόλου των εισοδημάτων των μισθωτών από λογιστήρια των επιχειρήσεων στα οποία εργάζονται. Σε ότι αφορά την εισφορά αλληλεγγύης στην έκθεση αναφέρεται ότι εφόσον γίνει επανασχεδιασμός της αυτό θα γίνει με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει αποκλείει στη διατήρησή της έως το 2016 αλλά ενδεχομένως με μείωση της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι 11 βελτιώσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο για να μην χάσουν οι φορολογούμενοι έως και ένα μισθό το χρόνο

Αποδείξεις τέλος – Χάνουμε ένα μισθό καθώς αυξάνεται η παρακράτηση φόρου

Ποιοί επαγγελματίες θα εξακολουθούν να πληρώνουν παρακράτηση φόρου 20%

Προληπτικές κατασχέσεις πριν από την εξόφληση χρεών – Δέσμευση θυρίδων και παρακράτηση από το εφάπαξ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331