Πολιτική

Γιατί ο Μητσοτάκης είπε «όχι» στην πρόταση Τσίπρα για τηλεοπτικό debate

«Όχι» στον Αλέξη Τσίπρα για τηλεοπτικό debate είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά έδωσε… ραντεβού με τον πρωθυπουργό για debate στη Βουλή.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έτσι, η ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα θερμή, καθώς η πρόταση μομφής που αναμένεται να καταθέσει η ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη (το επανέλαβε πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης) και η απόφαση Τσίπρα να τη μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης δημιουργούν τις συνθήκες για μια αναμέτρηση τριήμερης διάρκειας εφ’ όλης της ύλης ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς.

[read4more]

Αυτό ακριβώς είναι που απαντούν από τη ΝΔ στην πρόταση Τσίπρα για τηλεοπτική αναμέτρηση των δύο αρχηγών, εκτιμώντας ότι η ουσία της πρότασης και κυρίως το timing αυτής συνιστούν έναν ακόμη τακτικισμό εκ μέρους του πρωθυπουργού και μια προσπάθεια πολιτικού αντιπερισπασμού. Δεν πέρασε, άλλωστε, απαρατήρητο το γεγονός ότι η πρόταση για debate εν όψει των ευρωεκλογών δεν περιλαμβάνει τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων, αλλά μόνο τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη.

Στη ΝΔ προετοιμάζονται επίσης και για την κατάθεση της τροπολογίας για τη διατήρηση του αφορολόγητου στα σημερινά επίπεδα, η οποία, όπως και η πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη, θα κατατεθεί την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε μάλιστα στο ζήτημα κατά τη χθεσινή περιοδεία του στο Χαλάνδρι, τονίζοντας πως εάν δεν μειωθεί το αφορολόγητο, τότε ένας συνταξιούχος που λαμβάνει 750 ευρώ μηνιαίως και σήμερα δεν πληρώνει φόρους, με μειωμένο αφορολόγητο θα πληρώνει φόρο 442 ευρώ ετησίως.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε παράλληλα σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα Le Soir την πρόθεσή του να επαναδιαπραγματευτεί με τους εταίρους τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Αύριο θα μιλήσει στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ενώ την Κυριακή θα περιοδεύσει στην Καβάλα και τη Δράμα, κινούμενος σταθερά σε προεκλογικούς ρυθμούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Λατινοπούλου: «Όχι» σαν του Μεταξά στις συνεργασίες με άλλα κόμματα – «Τεράστια αποδοχή από τις μανούλες» στη στολή στα σχολεία
«Το ότι υπάρχει μια Ευρώπη που αντί να προστατεύει την βιομηχανία και τον πρωτογενή τομέα ή να αντιμετωπίζει το δημογραφικό, προτιμά επιδόματα σε λαθρομετανάστες και να δίνει χρήματα για χάρτινα καλαμάκια, είναι η απόδειξη»
Αφροδίτη Λατινοπούλου
Το ΠΑΣΟΚ δίπλα στους πολίτες για την ακρίβεια: Η αλαζονεία της ΝΔ και τα καθυστερημένα μέτρα για το πετρέλαιο
Ο στόχος για πρωτιά έστω και με μία ψήφο, εξάλλου παραμένει, αν δεν ενισχύεται κιόλας, από τη στιγμή που κανένας άλλος συνδυασμός, χωρίς το πρώτο κόμμα, δεν μπορεί να φέρει πολιτική αλλαγή
ΠΑΣΟΚ, γραφεία
Αλέξης Τσίπρας: Οι δέκα παρεμβάσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι αιχμές για τα καρτέλ και τις τράπεζες
Πολιτική αλλαγή, άνοιγμα των αγορών και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία ζήτησε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο - Αιχμές για τις τράπεζες, εξαγγελίες για φόρους, χρέη και ενέργεια
Ο Αλέξης Τσίπρας 15
Μαρία Καρυστιανού σε Άδωνι Γεωργιάδη για το ιατρείο της: «Κάθε έλεγχος καλοδεχούμενος και πρώτα από όλους για τα μέλη της κυβέρνησης»
Στην αντεπίθεση κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, που αποκάλυψε ότι μέσω του Medwatch στο ιατρείο της έχει εντοπιστεί μηχάνημα βιοανάδρασης, εξαπέλυσε...
Άδωνις Γεωργιάδης και Μαρία Καρυστιανού 40