Συμβαίνει τώρα:
Συναγερμός στην Εύβοια: Χάθηκαν 3 περιπατητές
Πολιτική

Γιώργος Παπανδρέου σε Εκρέμ Ιμάμογλου: «Να δράσουμε για την προώθηση της καλής γειτονίας»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου, προσκεκλημένος του Τούρκου συνθέτη, Ζουλφί Λιβανελί, για να παραστεί στην μεγάλη εκδήλωση στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη.

Το απόγευμα της Τρίτης (19.10.2021), ο πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου. Ο κ. Παπανδρέου απαντώντας στην προσφώνηση του κ. Ιμάμογλου ο οποίος είπε πως έχουν κοινή σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα, τόνισε ότι «πρέπει να δράσουμε για την προώθηση μιας ειρηνικής συνύπαρξης και σχέσεων καλής γειτονίας». Πρόσθεσε ότι «πρέπει συνεργαστούμε σε διαφορετικά επίπεδα για την αντιμετώπιση αυτών των σημαντικών ζητημάτων, όπως οι πανδημίες, η κλιματική αλλαγή, η αύξηση των τιμών της ενέργειας, η μετανάστευση», υπογραμμίζοντας το σημαντικό ρόλο των μητροπολιτικών πόλεων σε αυτές τις προσπάθειες.

Ο πρώην πρωθυπουργός κατέληξε ότι πολιτικοί, τοπική αυτοδιοίκηση, επιχειρηματική κοινότητα, καλλιτέχνες και διανοούμενοι, ακαδημαϊκός κόσμος και μέλη της κοινωνίας των πολιτών «μπορούν να είναι οι πρωταγωνιστές για μια αλλαγή παραδείγματος που θα ωφελήσει την περιοχή μας, τις χώρες μας, τους λαούς μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης στο 16ο Συνέδριο της ΝΔ: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027, την ιστορία την γράφουν πάντα οι παρόντες
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος εξαπέλυσε επίθεση κατά της αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι «κάποιοι επιχειρούν να μας σύρουν στο χάος του 2015» και «άλλοι μένουν παγιδευμένοι στα συνθήματα του '81»
Μητσοτάκης, Συνέδριο ΝΔ
116
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για Κυριάκο Μητσοτάκη 16ο στο Συνέδριο της ΝΔ: Έθεσε ξανά την Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης
Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν έστειλε μήνυμα στήριξης στην «γαλάζια» παράταξη, με αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, στην παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και στον ρόλο του πρωθυπουργού στην Ευρώπη
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Συνέδριο ΝΔ
Ρομπέρτα Μετσόλα στο 16ο Συνέδριο ΝΔ: Εντυπωσιακός ο μετασχηματισμός της Ελλάδας την τελευταία επταετία
Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξήρε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας για «διαύγεια», «αποφασιστικότητα» και έναν «εντυπωσιακό μετασχηματισμό» της χώρας τα τελευταία επτά χρόνια
Ρομπέρτα Μέτσολα, Συνέδριο ΝΔ