Πολιτική

Grexit: Αισιόδοξος ο Βέρνερ Φάιμαν μετά τα 251 ΝΑΙ!

Αισιόδοξος μετά τη ψηφοφορία των πρωινών ωρών στην ελληνική Βουλή, με την οποία δίνεται με συντριπτική πλειοψηφία εξουσιοδότηση στην ελληνική κυβέρνηση για διαπραγμάτευση, εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε σημερινή συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, τονίζοντας πως πρόκειται για πρόοδο και ότι έχουν επιτευχθεί περισσότερα από ό, τι έως τώρα.

Είναι πλέον θέμα εμπιστοσύνης για το ποια θα είναι η απόφαση των εταίρων για την Ελλάδα,τόνισε ο καγκελάριος, σημειώνοντας πως, είτε οι διαπραγματεύσεις των υπουργών Οικονομικών θα διαρκέσουν μέχρι την έναρξη της αυριανής συνεδρίασης του εκτάκτου Ευρωπαικού Συμβουλίου,είτε θα υπάρξει νωρίτερα μια «καλή κατάληξη», ωστόσο και μία «καλή κατάληξη» σημαίνει ότι η συγκεκριμένη διαδικασία για την εφαρμογή του προγράμματος θα διαρκέσει μήνες.

Κατά την άποψη του, το δυσκολότερο σημείο της συζήτησης είναι το εάν οι αρχηγοί των κυβερνήσεων θα λάβουν την έγκριση των κοινοβουλίων τους, καθώς, όπως σημείωσε, σε τουλάχιστον πέντε χώρες, ανάμεσά τους και η Αυστρία, αυτό είναι απαραίτητο, «ωστόσο είναι φυσικά και οι άλλοι υπεύθυνοι οι οποίοι πρέπει να εκτιμήσουν εάν κατ΄αρχήν μπορούν να συναινέσουν για τα ποσά που προβλέπονται στο μηχανισμό σταθερότητας».

Σχολιάζοντας την απόρριψη από τη Γερμανία μιας «κλασικής» μορφής διαγραφής χρέους, ο Αυστριακός καγκελάριος επισήμανε ότι αντ΄αυτού μπορεί να υπάρξουν πολύ μεγάλες προθεσμίες αποπληρωμής και παρέπεμψε στα δάνεια μεγάλης διάρκειας που είχε λάβει η Αυστρία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κύριο ερώτημα που τίθεται είναι εάν κάποιος μπορεί να έχει εμπιστοσύνη για αυτά που κατατέθηκαν και αυτά που πρέπει ακόμη να αποσαφηνιστούν, εάν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα, διότι, όπως σημείωσε, υπάρχει μια δυσπιστία, καθώς ο Ελληνας πρωθυπουργός στην τελευταία συνάντηση δεν είχε αναφέρει τίποτε σχετικά με ένα δημοψήφισμα και αυτό έχει χαραχθεί στη μνήμη.

«Από την άλλη πλευρά,ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αυστριακός καγκελάριος, θέλουμε βέβαια να αποτρέψουμε ένα Grexit, και εάν όλοι όσοι το λένε το εννοούν σοβαρά, τότε θα πρέπει να οικοδομήσουμε γέφυρες και η Αυστρία βρισκόταν πάντα στην πλευρά εκείνων που δηλώνουν ότι γέφυρες είναι δύσκολο να οικοδομηθούν, αλλά είναι απαραίτητο, ενώ το να τις καταστρέψει κάποιος είναι μεν εύκολο, αλλά λάθος».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την ΕΡΤ και ενημερώθηκε για τη νέα υπηρεσία αυτόματου υποτιτλισμού των δελτίων ειδήσεων
Ο Πρωθυπουργός δήλωσε απολύτως ανοιχτός στην αναπροσαρμογή των απολαβών του προσωπικού της ΕΡΤ, καλύπτοντας μέρος της διαφοράς στις αμοιβές με τους ιδιωτικούς σταθμούς
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ
«Η δικαστής Ιρένα Γκιόκα που με καταδίκασε είχε καταδικαστεί στην Ελλάδα για πλαστογραφία» καταγγέλλει ο Φρέντι Μπελέρης
«Γι' αυτό ζητώ την αναθεώρηση των αποφάσεων που με φυλάκισαν για 16 μήνες και μου στέρησαν τη Δημαρχία της Χειμάρρας», εξηγεί ο Βορειοηπειρώτης ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Φρέντι Μπελέρης
Πώς λειτουργεί το Kids Wallet, πώς το κατεβάζουμε - «Οι γονείς να το χρησιμοποιούν με σύνεση και να μην το μετατρέψουν σε εργαλείο κατασκοπείας»
Το Kids Wallet, που είναι διαθέσιμο σε Apple Stores και Google Play, είναι το σημαντικότερο μέτρο της Εθνικής Στρατηγικής κατά της βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων
Η εφαρμογή Kids Wallet
5