Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Microsoft επενδύει στην Ελλάδα – Η στρατηγική Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα της πανδημίας

Η Microsoft επενδύει στην Ελλάδα – Η στρατηγική Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα της πανδημίας

Μπορεί ο κορονοϊός να εξακολουθεί να πονοκεφαλιάζει την κυβέρνηση και κυρίως το αν θα πρέπει ή όχι να ληφθούν νέα μέτρα στην Αττική, αλλά… η ζωή συνεχίζεται. Και μια από τις βασικές προτεραιότητες του Μαξίμου για να μπορέσει να συνεχιστεί η ζωή όλων μετά την πανδημία είναι η ώθηση της οικονομίας. Η οποία θα έλθει μέσα από στρατηγικές επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Το στόχο αυτό υπηρετεί η επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα, την οποία θα ανακοινώσει με πάσα επισημότητα σήμερα (05.10.2020) ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συγκεκριμένη επένδυση εκτιμάται ότι θα φτάσει το 1 δισ. ευρώ και θα παρουσιαστεί στις 11 το πρωί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον επικεφαλής του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού, Brad Smith στο Μουσείο της Ακρόπολης. Η συμφωνία προβλέπει, κατά πληροφορίες, την εγκατάσταση στην Ελλάδα σημαντικού μέρους της τεχνολογικής υποδομής της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών cloud, με σκοπό να λειτουργήσει στην Αθήνα ένα data center που θα εξυπηρετεί τη ΝΑ Ευρώπη. 

Click4more Κορονοϊός: Μετά την αισιοδοξία… “κατραπακιά” στην Αττική – Τι ακολουθεί;

Η ανακοίνωση της επένδυσης συνδέεται με την πρόσφατη ψήφιση του Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο οποίος ορίζει πως το Δημόσιο θα βασίζεται υποχρεωτικά σε υπηρεσίες cloud από το 2022 κι έπειτα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό, αλλά η οριστική συμφωνία έκλεισε πριν από μερικές ημέρες. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Smith είχαν συναντηθεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός πέρυσι, ενώ λίγο αργότερα ο επικεφαλής της Microsoft επισκέφθηκε την Αθήνα και το Μέγαρο Μαξίμου. Σημειώνεται επίσης ότι η Microsoft έχει προχωρήσει ήδη στο “project Olympia”, το οποίο εφαρμόζει επαυξημένη πραγματικότητα (AR) στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις