Πολιτική

“Ή ανασχηματισμός με κυβέρνηση 10 υπουργών ή εκλογές αύριο!”

“'Εχουμε αφήσει τον Παπαδήμο στην τύχη του. Τον βλέπω έτοιμο να τα παρατήσει. Ή ανασχηματισμός ή εκλογές ΤΩΡΑ." Αυτή είναι η θέση του Προέδρου του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μέσα στην κυβέρνηση.

Μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι είναι μέγιστο πολιτικό λάθος να μειωθούν οι επικουρικές.

“Εμείς πιστεύουμε ότι όλα αυτά μάλλον είναι ημίμετρα και πρόσκαιρα. Η θέση μας είναι ένας ενιαίος φορέας συντάξεως για όλο τον κόσμο. Συμφωνούμε να γίνει σε πρώτη φάση ένα επικουρικό ταμείο. Είναι όμως μέγιστο πολιτικό λάθος να μειωθούν οι επικουρικές. Θα έχει επιπτώσεις και λουκέτα στην αγορά.”

Για το θέμα των εκλογών, ο κ. Καρατζαφέρης είπε: “Το θέμα είναι ότι έχουμε αφήσει μόνο του τον Παπαδήμο και δεν βρισκόμαστε κοντά του. Τον έχουμε αφήσει στην τύχη του και τον βλέπω έτοιμο να τα παρατήσει.
Είδα να εκφράζει μια κάποια δυσαρέσκεια στην απόδοση του συνόλου των υπουργών. Και αυτό είναι η αλήθεια αφού οι 40 υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ασχολούνται με τα εσωκομματικά.”

Ο κ.Καρατζαφέρης πρότεινε να γίνει ένα σφιχτό σχήμα με 10 υπουργούς και 3 αντιπροέδρους. Όλοι τους πολιτικά πρόσωπα.

“Αν δεν επιτευχθεί αυτό”, είπε, “αυτό που εισηγούμαι είναι διάλυση της Βουλής αύριο και εκλογές. Αν πειστεί ο κ.Σαμαράς να πάμε σε ένα σφιχτό υπουργικό συμβούλιο των 10 και να πάμε για πιο μετά τις εκλογές, θα σωθεί η Ελλάδα.”

Ερωτηθείς για το πόθεν έσχες και τις 150.000 ευρώ που όπως λέει προήλθαν από πώληση της εκπομπής του στην Κύπρο, είπε:

“500 ευρώ την εκπομπή την πούλησα στην Κύπρο. Μιλάμε για το 2009. Δεν είναι πολλά λεφτά για δυο ώρες εκπομπής. Μάλιστα πλήρωσα 80.000 ευρώ εφορία. Από το 1964 κάνω φορολογικές δηλώσεις και ακόμα τότε πήγαινα στο Γυμνάσιο.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η κυβέρνηση Παπαδήμου σε κρίση – Θα φτάσει ως την ανατροπή της η ΝΔ;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άρση ασυλίας για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Λάκης Βασιλειάδης - «Προκύπτει έμμεσα το όνομά μου»
«Από τη δικογραφία του ΟΠΕΚΕΠΕ προκύπτει με σαφήνεια ότι δεν υφίσταται καμία ένδειξη τέλεσης οποιασδήποτε παράνομης πράξης εκ μέρους μου», αναφέρει σε δήλωσή του
Ο βουλευτής της ΝΔ Λάκης Βασιλειάδης
Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη: Οι 3 αποφάσεις για τα «γαλάζια» στελέχη που εμπλέκονται στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
«Ζωηρές» παραμένουν και οι εισηγήσεις για κάλπες μέσα στο καλοκαίρι, ωστόσο η εισήγηση που αυτή τη στιγμή φέρεται να «κερδίζει» περισσότερο «έδαφος» είναι οι κάλπες να στηθούν αμέσως μετά τη ΔΕΘ, το φθινόπωρο
ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ 35
Ο Κώστας Σκρέκας ζήτησε την άμεση άρση της ασυλίας του από την Παρασκευή: «Δεν θα επιτρέψω η παραμικρή υπόνοια να πλήξει την παράταξη»
«Η πράξη μου υπαγορεύεται από την ανάγκη διασφάλισης της θεσμικής καθαρότητας και της πολιτικής αξιοπιστίας της παράταξης» αναφέρει ο Κώστας Σκρέκας
Κώστας Σκρέκας
Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Τσιάρας, Κεφαλογιάννης και Σκρέκας ζητούν άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας και αρνούνται κάθε εμπλοκή
Τόσο οι πρώην υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας, όσο και ο πρώην Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ζητούν την πλήρη διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη των υποθέσεων που τους αφορούν
Κώστας Τσιάρας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Κώστας Σκρέκας 24