Πολιτική

Η ερώτηση για τα διόδια έφτασε στη Siemens!

Αφορμή δόθηκε όταν ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον Δ. Ρέππα πως θα του στείλει να μελετήσει το έργο του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω. Δεν πληρώνω».

Τότε ο Δημήτρης Ρέππας απάντησε ζητώντας να μην μετατρέψουμε την πολιτική ζωή σε θέατρο, είτε κωμωδία είτε τραγωδία, «ας δείξουμε μεγαλύτερη ευθύνη».

«Θέατρο παίζετε εσείς. Το κόμμα σας και η ΝΔ με τις ευθύνες σας στο πιο διαχρονικό σκάνδαλο που συμβολίζει τη διαπλοκή της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας που είναι η Siemens. Μη μιλάτε λοιπόν εσείς απέναντι στην Αριστερά για θέατρο», αντέδρασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας στη συζήτηση και το θέμα της Siemens.

«Η απαξίωση της πολιτικής και του συστήματος δεν προκύπτει από τα λάθη μόνο των κυβερνήσεων αλλά και των αντιπολιτεύσεων, γιατί ο λόγος της Αντιπολίτευσης είναι εξαιρετικά επιζήμιος μερικές φορές», απάντησε με τη σειρά του ο υπουργός Υποδομών.

Ο κ. Ρέππας, αναφερόμενος στην υπόθεση, έθεσε το ερώτημα αν το θεσμικό πλαίσιο εμπόδισε κάποια κυβέρνηση δύο-τρία χρόνια πριν να πάρει πρωτοβουλίες για να διερευνηθεί αυτό το σκάνδαλο.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν που ζητούσε από το 2008 τη σύσταση Εξεταστικής; Ένας από τους λόγους που η ΝΔ έκλεισε άρον – άρον τη Βουλή και οδήγησε τη χώρα σε εκλογές, δεν ήταν για να μην υπάρξει διερεύνηση; Εμείς δεν λέγαμε να λάμψει η αλήθεια και ας ματώσουμε; Και μας εγκαλείτε όταν εν τω μεταξύ δημιουργήθηκαν νέα δεδομένα επειδή παρήλθε ο κρίσιμος χρόνος εντός του οποίου θα έπρεπε η Βουλή και τα κόμματα, η κυβέρνηση κυρίως, να αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία», πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Καρφιά» Γεωργιάδη για Δένδια: «Να μην δεχόμαστε εύκολα την κριτική από αυτούς που δεν μιλάνε καθόλου»
«Αν μιλάς και υπερασπίζεσαι ένα δύσκολο έργο τότε θα φύγει και κανένας πόντος, και για να το πω ανάποδα, αυτοί οι οποίοι δεν θέλουν να φύγει κανένας πόντος δεν μιλάνε καθόλου» λέει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης
Κασσελάκης: Έχασα μια κομματική μάχη σε μπουζουξίδικο με μπράβους της νύχτας – Δεν μπαίνει ”λουκέτο” στο Κίνημα Δημοκρατίας
Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε επανειλημμένα ότι ο ίδιος δεν λειτουργεί ως ιδιοκτήτης πολιτικού φορέα, αλλά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών
Ο Στέφανος Κασσελάκης 12
Η πρώτη ανασκόπηση Μητσοτάκη για το 2026: Η Βενεζουέλα, οι «αιώνιοι» φοιτητές, οι λαϊκές αγορές και η λειψυδρία
«Το 2026 συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει εδώ και 6,5 χρόνια: να ενισχύουμε την οικονομία με μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, χωρίς να παίζουμε με τα δημόσια οικονομικά»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή 92
Ανδρουλάκης για ραντεβού Μητσοτάκη με αγρότες: Το θέμα αυτό δεν είναι στα χέρια μας, έχουμε τις δικές μας προτάσεις
«Οι προτάσεις μας είναι 7 λεπτά η κιλοβατώρα, για 5 χρόνια, για να υπάρχει χαμηλό κόστος παραγωγής, 5 ευρώ το πάγιο και 120 δόσεις γιατί τα χρέη είναι πολλά»
Επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στη Δυτική Μακεδονία
Κυριάκος Μητσοτάκης σε πολίτες στο Μοσχάτο: Να είστε προσεκτικοί σε όσα ακούτε και όσα σας υπόσχονται κάποιες «σειρήνες»
«Τους πειραματισμούς με τον λαϊκισμό η χώρα τούς πλήρωσε πολύ ακριβά στο παρελθόν και πιστεύω ότι αυτά τα διδάγματα έχουν γίνει μαθήματα για τους πολίτες»
Περιοδεία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μοσχάτο και συνομιλία με πολίτες
11