Πολιτική

Η Καϊλή την είπε σε αμερικανό γερουσιαστή – “Δε θα διευκρινίζω από ποια Μακεδονία είμαι” τόνισε η ευρωβουλευτής

Η ευρωβουλευτής της ΕΛΙΑΣ, Ευα Καϊλή αποστόμωσε τον αμερικανό γερουσιαστή Michael Turner στη συνέλευση του ΝΑΤΟ στη Χάγη με αφορμή την ονομασία της Μακεδονίας που διεκδικούν τα Σκόπια.

Η Εύα Καΐλή δε χάρισε κάστανα σε κανέναν κατά τη διάρκεια της 60ης Ετήσιας Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στη Χάγη, οι συνεδριάσεις της οποίας ξεκίνησαν στις 21 Νοεμβρίου και ολοκληρώνονται σήμερα.

Πως αποστόμωσε τον αμερικανό γερουσιαστή η ευρωβουλευτής της ΕΛΙΑΣ

Ο γερουσιαστής και πρόεδρος της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, Michael Turner,  δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη διεύρυνση της Συμμαχίας στα Δυτικά Βαλκάνια, επισημαίνοντας ότι “το θέμα του ονόματος των Σκοπίων (Μακεδονία είπε εκείνος) δεν θα έπρεπε να αποτελεί εμπόδιο για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ”.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής αντέδρασε άμεσα και τονισε πως “αυτή είναι μία συζήτηση που ευτυχώς στην ΕΕ έχει σταματήσει, καθώς δεν έχει αναγνωρισθεί αυτή η ονομασία”.

Πρόσθεσε ακόμη πως “ως μέλος της Επιτροπής του ΝΑΤΟ για πολλά χρόνια, με την ιδιότητα της βουλευτού, τονίζω ότι είμαι από τη Μακεδονία και αυτό νομίζω ότι έχει γίνει σαφές τουλάχιστον στις κοντινές μας χώρες.

Τα προβλήματα που υπάρχουν με χώρες εκτός συμμαχίας, θα πρέπει να επιλύονται εκτός συμμαχίας, καθώς είναι κρίσιμα. Δεν είναι μόνο πολιτικά και ιστορικά, είναι και οικονομικά. Οφείλουν να σταθούν δίπλα στους συμβατικούς τους συμμάχους και να αντιληφθούν ότι αν συνέβαινε το αντίθετο, θα ήθελαν να μας δουν δίπλα τους.

Δεν μπορεί να αμφισβητεί κανείς το δικαίωμά μας στο βέτο μέχρι να επιλυθεί οριστικά αυτό το θέμα, ώστε όταν λέω ότι είμαι από τη Μακεδονία, να μην διευκρινίζω από ποια Μακεδονία είμαι“.

Το θέμα μάλιστα ανάρτησε η ευρωβουλευτής στην προσωπική της σελίδα στο facebook.

Αξίζει να επισημανθεί πως η Ευα Καϊλή έκανε ειδική αναφορά στα ενεργειακά ζητήματα, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συμμαχίας που δημιουργείται μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας: Εμείς θα πάρουμε ξανά το πρωτάθλημα όταν θα έχουμε στέρεο, εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης
«Αναγκαία η επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης, διότι καμία από τις υπάρχουσες δυνάμεις του προοδευτικού δημοκρατικού χώρου δεν μπορεί, ανεξαρτήτως από το αν θέλουν»
Αλέξης Τσίπρας 25
Μητσοτάκης για επιστολική ψήφο: Από τις επόμενες εκλογές οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους
Με βίντεο στα social media, ο πρωθυπουργός παρουσιάζει την αλλαγή στο εκλογικό πλαίσιο, υπογραμμίζοντας ότι η νέα ρύθμιση διευκολύνει τη συμμετοχή των Ελλήνων της διασποράς χωρίς μετακινήσεις και πολύωρα ταξίδια
Μητσοτάκης, επιστολική ψήφος
Επαναπατρισμός Ελλήνων από τη Μέση Ανατολή: Στη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ ο Γεραπετρίτης για τον συντονισμό των επιχειρήσεων
Περίπου 2.500 αιτήματα έχουν υποβληθεί έως τώρα, 315 Ελληνες έχουν ήδη επιστρέψει με ασφάλεια, ενώ για το Σάββατο (07.03.2026) έχει προγραμματιστεί ειδική πτήση της Emirates από το Ντουμπάι προς την Αθήνα
Γιώργος Γεραπετρίτης
Νικήτας Κακλαμάνης για τις φωτογραφίες της Καισαριανής: Μνημείο της νεότερης ιστορίας και οδηγός συλλογικής μνήμης
Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η έκθεση του πολύτιμου αυτού υλικού από το υπουργείο Πολιτισμού θα γίνει με τον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό
Φωτογραφίες 200 της Καισαριανής
Ανδρουλάκης: Η Κύπρος να στηριχτεί από όλη την Ευρώπη, λάθος η απόλυτη κάθετη ταύτιση του Μητσοτάκη με τον Νετανιάχου
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητεί στήριξη της Λευκωσία από το σύνολο της ΕΕ, απορρίπτει την επίθεση ΗΠΑ και Ισραήλ στο Ιράν και ασκεί σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό
Οι φρεγάτες «Ψαρά» και «Κίμων» πλέουν ανοιχτά της Λεμεσού, στην Κύπρο
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς για τη Μέση Ανατολή
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να αποτραπεί περαιτέρω κλιμάκωση, εξέφρασε ανησυχία για την κατάσταση στη Δυτική Όχθη και έθεσε την ανάγκη να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα
Μητσοτάκης και Μαχμούντ Αμπάς