Πολιτική

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποχαιρετά την Ευστρατία Μαυραπίδου, μία από τις θρυλικές γιαγιάδες της Μυτιλήνης

Με θλίψη και συγκίνηση η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποχαιρετά την Ευστρατία Μαυραπίδου. Είναι η μία από τις τρεις υπέροχες γιαγιάδες της Συκαμιάς Μυτιλήνης, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών.

Με ανάρτηση στο facebook η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισημαίνει ότι «μαζί της (σ.σ. Ευστρατία Μαυραπίδου) αποχαιρετούμε μια γενιά παράδειγμα για τις επόμενες, που πορευόταν με μέτρο τον άνθρωπο, προσφέροντας αφειδώλευτα αγάπη και βοήθεια χωρίς να επιζητεί ανταλλάγματα ή αναγνώριση, αλλά αθώα, ανυστερόβουλα, από το περίσσευμα της καρδιάς της».

Ειδικότερα στην ανάρτησή της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει:

«Γνώρισα την Ευστρατία Μαυραπίδη, το καλοκαίρι του 2020, στην επίσκεψή μου στη Λέσβο. Απλή, γλυκιά και βαθιά ανθρώπινη, όπως η ξαδέρφη της Μαρίτσα Μαυραπίδη και η φίλη της Αιμιλία Καμβύση, οι θρυλικές πλέον γιαγιάδες της Συκαμιάς, ήταν δεμένη με τα στοιχειώδη της ζωής, με τον πυρήνα του βίου, και γι’ αυτό ικανή να γίνει μάνα και γιαγιά για τα παιδιά όλου του κόσμου. Την αποχαιρετούμε με θλίψη και συγκίνηση, και μαζί της αποχαιρετούμε μια γενιά παράδειγμα για τις επόμενες, που πορευόταν με μέτρο τον άνθρωπο, προσφέροντας αφειδώλευτα αγάπη και βοήθεια χωρίς να επιζητεί ανταλλάγματα ή αναγνώριση, αλλά αθώα, ανυστερόβουλα, από το περίσσευμα της καρδιάς της».

Δείτε την ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας:

 

Μυτιλήνη: Οι γιαγιάδες της αλληλεγγύης

Η Ευστρατία Μαυραπίδου, ήταν μια από τις τρεις γιαγιάδες της Συκαμιάς, που η φωτογραφία τους το καλοκαίρι του 2015 να περιποιούνται στην ακτή ένα βρέφος, παιδί μίας γυναίκας πρόσφυγα από τη Συρία, που μόλις είχε αποβιβασθεί στην ακτή, έκανε το γύρο του κόσμου, αποτελώντας και την αφορμή να προταθούν για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης του 2016.

Από τις τρεις γιαγιάδες, πρώτη η Μαρίτσα Μαυραπίδου πέθανε τον Ιανουάριο του 2019 σε ηλικία 92 ετών, ενώ ζει η Αιμιλία Καμβύση 92 χρονών σήμερα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
32
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21