Πολιτική

Η πρώτη συνάντηση της τρόικας με τον Λ.Παπαδήμο

Συνάντηση με τους επικεφαλής κλιμακίου της τρόικας έχει σήμερα ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Λουκάς Παπαδήμος υποδέχτηκε στο Μέγαρο, γύρω στις 7,  τους κκ M. Mors της ΕΕ, K. Mazouch της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και P. Thomsen του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Νωρίτερα, με τους επικεφαλής της τρόικας συναντήθηκε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Στόχος της συνάντησης ήταν να επιβεβαιωθούν οι δεσμεύσεις της χώρας και να οργανωθεί η συνεργασία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας για την εκτέλεση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, την εκταμίευση της έκτης δόσης, την προετοιμασία του νέου προγράμματος, της νέας δανειακής σύμβασης, καθώς και της συμμετοχής των ιδιωτών στο νέο σχήμα μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν, επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Η. Πλασκοβίτης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) καθηγητής Γ. Ζανιάς.

Το Σάββατο σειρά έχει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και το οικονομικό επιτελείο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η συνάντηση έχει ορισθεί για τις 11:30 το πρωί, στα γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού.

Το επιτελείο της τρόικας θα έχει συνάντηση και με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, αύριο το πρωί στις 10.30, στο γραφείο του στη Βουλή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ για Ντόκο: «Η αποπομπή του είναι μονόδρομος» – Κλιμακώνεται η πολιτική πίεση προς το Μαξίμου
Δεύτερη ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη για την υπόθεση με τους Ρώσους φαρσέρ - Ζητά απαντήσεις για τα πρωτόκολλα ασφαλείας και επιμένει στην απομάκρυνση του γενικού γραμματέα Εθνικής Ασφάλειας
Θάνος Ντόκος
Εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε η αποκατάσταση της πολυκατοικίας της οικογένειας Νέστορα
Άρχισαν οι εργασίες στο κτίριο όπου διαμένει η οικογένεια της Αφροδίτης Νέστορα, μετά την επίθεση που στοίχισε τη ζωή στη μητέρα της, Βάγια Νέστορα
Πολυκατοικία Νέστορα, Θεσσαλονίκη
Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή για τη βία και την τρομοκρατία με φόντο τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Να βρεθούν οι δολοφόνοι», «Σας ξαναβγαίνουν φοβικά σύνδρομα»
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση αντάλλαξαν βαριές αιχμές στην Ολομέλεια, με αφορμή τη δολοφονική επίθεση κατά στελεχών της ΝΔ που κόστισε τη ζωή στη Βάγια Νέστορα, ενώ η συζήτηση για το Ταμείο Ανάκαμψης πέρασε σε δεύτερο πλάνο
Βουλή
Αλέξης Τσίπρας: Η κατοικία είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο για λίγους
Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε το στεγαστικό πρόβλημα «εκρηκτικό», υποστηρίζοντας ότι ολοένα και περισσότεροι νέοι εξακολουθούν να διαμένουν με τους γονείς τους ακόμη και μετά τα 30 ή τα 35 τους χρόνια
Αλέξης Τσίπρας
5