Πολιτική

Ικανοποιημένος ο Γ. Παπανδρέου από τη συμφωνία στήριξης

Τη μεγάλη του ικανοποίηση εξέφρασε ο έλληνας πρωθυπουργός για τη συμφωνία που ουσιαστικά δεν επιλύει το ελληνικό πρόβλημα των υψηλών επιτοκίων.

Μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup όπου η συμφωνία επικυρώθηκε χωρίς καμία αλλαγή σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε την απόλυτη ικανοποίησή του για τη συμφωνία που επετεύχθη ανάμεσα σε Γερμανία και Γαλλία. 

Το μόνο που ανακοίνωσε ο έλληνας πρωθυπουργός ήταν πως ησυμφωνία αφορά έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης με μειοψηφική συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όπως δήλωσε ο κ. Παπανδρέου οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού έπιασαν τόπο, με την Ελλάδα να δείχνει την ικανότητά της να αντιδρά έγκαιρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, δηλώνοντας παράλληλα πως η Ευρώπη έκανε ένα μεγάλο βήμα. 

Παράλληλα δήλωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση βρέθηκε μπροστά σε μία τεράστια πρόκληση και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και έτσι όλοι οι ευρωπαίοι κατάφεραν να προστατέψουν το κοινό νόμισμα του ευρώ. Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε πως από τη συμφωνία αυτή βγαίνει πιο ισχυρή η Ελλάδα από την κρίση και η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να πείσει για την αξιοπιστία της Ελλάδας, που όπως σημείωσε έχει σχέδιο και στρατηγική.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ώρα της «κρίσης» για τους υδρογονάνθρακες σε Κρήτη και Πελοπόννησο – Συγκρατημένη αισιοδοξία για τη Chevron
Στο τάιμινγκ αυτό φτάνει αύριο στην Αθήνα ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικών και Επικεφαλής του πανίσχυρου Συμβουλίου Ενεργειακής Κυριαρχίας του Λευκού Οίκου Νταγκ Μπέργκαμ
Eurokinissi
Ο Δημήτρης Χρ. Αναστασόπουλος ανακοινώνει την υποψηφιότητα του για την Προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
«Έχοντας και την εμπειρία και τη γνώση αλλά και την ίδια διάθεση ενασχόλησης όπως και στην αρχή, διεκδικώ και πάλι τη στήριξη των δικηγόρων» ανέφερε ο ίδιος
Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος 1
Νίκος Ανδρουλάκης: «Το ολοκληρωμένο σχέδιο του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ θα κάνει τη χώρα μας πιο ανταγωνιστική οικονομικά, πιο ανθεκτική κοινωνικά, πιο ισχυρή γεωπολιτικά»
Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης συνήθως είναι ένα παζάρι δεσμεύσεων και παροχολογίας από την εκάστοτε κυβέρνηση»
Νίκος Ανδρουλάκης 6
Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Γιώργος Γεραπετρίτης μετά από δημοσιεύματα για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου
«Κυπριακό μέσο ενημέρωσης κυκλοφόρησε ψευδές και παραπειστικό δημοσίευμα που αφορά υποτιθέμενη εμπλοκή μέλους της οικογένειάς μου στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης»
Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης 3