Πολιτική

Interfax: Η προθεσμία στους Έλληνες διπλωμάτες για να εγκαταλείψουν τη Μόσχα

Προθεσμία μέχρι την Κυριακή για να εγκαταλείψουν τη χώρα, έχουν οι Έλληνες διπλωμάτες που απελάθηκαν από τη Ρωσία, σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου Interfax.

Οι απελάσεις ανακοινώθηκαν από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, τη Δευτέρα 6 Αυγούστου, που σημαίνει πως οι ρωσικές Αρχές έδωσαν χρονικό περιθώριο περίπου μιας εβδομάδας για την απομάκρυνση τους.

Την έντονη ενόχληση της Αθήνας με την στάση της Μόσχας εξέφρασε σήμερα, για πρώτη φορά επίσημα, το υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθύμισε αιχμηρά πως η αντίστοιχη απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα βασίστηκε σε στοιχεία για απόπειρες εξαγοράς κρατικών αξιωματούχων, υπονομευτική δράση σε βάρος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας.

«Η απόφαση της ρωσικής πλευράς είναι αυθαίρετη και εκδικητική, δεν βασίζεται σε κανένα στοιχείο», τόνισε το ΥΠΕΞ, προσθέτοντας πως η χώρα μας «ουδέποτε παρενέβη ή αποπειράθηκε να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας».

Η ελληνική διπλωματία επίσης αιχμές για επαναπροσανατολισμό της Μόσχας προς την Τουρκία, αναφέροντας πως «από τότε που πολεμά ως σύντροφος εν όπλοις της Τουρκίας […] δείχνει να απομακρύνεται σταθερά από θέσεις που αρμόζουν στο επίπεδο φιλίας και συνεργασίας που χαρακτήριζε τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας εδώ και 190 χρόνια».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν πρόκειται να καταστήσω συνομιλητή μου κανέναν συκοφάντη - Κάποιοι νοσταλγούν τις κρεμάλες στο Σύνταγμα
«Ο συνασπισμός της τοξικότητας Κωνσταντοπούλου, Βελόπουλου, Κασσελάκη και Νατσιού δεν είναι κάτι νέο. Το έχουμε ξαναζήσει στις πάνω και κάτω πλατείες και την μοιραία διακυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου», τόνισε ο πρωθυπουργός
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 38
Προβλήματα με το καλημέρα στη Βουλή στη συζήτηση για την Προανακριτική - Το χρονόμετρο, οι ενστάσεις και οι εντάσεις
Ένταση από τα... αποδυτήρια με την υποβολή ενστάσεων επί της διαδικασίας για τη σύσταση Προανακριτικής με καταγγελίες και προαναγγελίες αποχωρήσεων
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής
Live η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής - Οι 14 κάλπες και η μυστική ψηφοφορία
Η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει με ενστάσεις επί της διαδικασίας με αιχμή τον τρόπο, που αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από την Διάσκεψη των Προέδρων, να διεξαχθεί η ψηφοφορία ανά πρόταση
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής 2