Πολιτική

ΗΠΑ: Αφαίρεσαν τη “17 Νοέμβρη” από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων

13 χρόνια μετά τη σύλληψη των μελών της και την καταδίκη τους, οι ΗΠΑ αποφάσισαν πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να αφαιρέσουν τη "17 Νοέμβρη" από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ανακάλεσε τον χαρακτηρισμό της οργάνωσης 17 Νοέμβρη ως τρομοκρατικής στις 26 Αυγούστου, σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης (Federal Register).

“Σε συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον υπουργό Οικονομικών, κατέληξα ότι οι περιστάσεις βάσει των οποίων είχε χαρακτηριστεί η Επαναστατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη ως ξένη τρομοκρατική οργάνωση έχουν αλλάξει κατά τρόπο που δικαιολογεί την ανάκληση του χαρακτηρισμού”, ανέφερε ο Κέρι.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την απόφαση και τις περιστάσεις που υπαγόρευσαν την ανάκληση του χαρακτηρισμού, ή το πώς αυτές άλλαξαν ώστε να δικαιολογούν την αφαίρεση της 17Ν από τον κατάλογο.

Η έκθεση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για την τρομοκρατία του 2014 περιγράφει την 17 Νοέμβρη ως μια «ακροαριστερή οργάνωση», η οποία είναι υπεύθυνη για τις δολοφονίες Αμερικανών αξιωματούχων και δημοσίων προσώπων στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για την έκθεση Καρώνη για τα Τέμπη: «Σήμερα το αφήγημα της συγκάλυψης σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε με κρότο»
«Σήμερα ως προς την πραγματογνωμοσύνη μπαίνει ένα επίσημο με στοιχεία με τεκμηρίωση και επιστημονικά δεδομένα τέλος στην πιο χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Η γκρίνια στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τα «αγκάθια» στον δρόμο για το συνέδριο και οι «παιδικές αρρώστιες της αριστεράς»
Η εσωκομματική αντιπολίτευση ασκεί κριτική στην ηγεσία του κόμματος, παρά το γεγονός ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για διαφωνίες. 
Ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νίκος Παππάς
Δημοσκόπηση Interview: Στις 15,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ – Στην τέταρτη θέση έπεσε η Πλεύση Ελευθερίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας», ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο «κανένας»
Κάλπη με ψηφοδέλτια στις εκλογές 6
Τι περιλαμβάνει η νέα συμφωνία με την Ιταλία για τα τρένα και ποιες δεσμεύσεις αναλαμβάνει η Ελλάδα – Το παρασκήνιο της υπογραφής της
Στις «ράγες» του ελληνικού σιδηρόδρομου επενδύσεις 360 εκατ. ευρώ από τη Hellenic Train - Μέχρι το 2027 η Ελλάδα θα έχει παραλάβει τα νέα τρένα
Κυριάκος Μητσοτάκης / Τζόρτζια Μελόνι
Μητσοτάκης για το νέο αεροσκάφος του ΕΚΑΒ: Μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς και γρήγορες αεροδιακομιδές σε μεγάλα νοσοκομεία
«Και σε μία χώρα με τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της πατρίδας μας, με τη νησιωτικότητα, καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη είναι η σημασία αυτών των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην παράδοση - παραλαβή του αεροσκάφους, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ 1