Πολιτική

Ηχηρή παρέμβαση Βούτση για τις τηλεοπτικές άδειες

Το αίτημα που διατυπώνεται από την αντιπολίτευση τις τελευταίες ημέρες, είναι "μην αλλάζετε τίποτε", ανέφερε σε παρέμβασή του στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενώ το χαρακτήρισε "απίστευτο υποκριτικό και απολίτικο".

Αναφερόμενος στο θέμα του αριθμού των ραδιοτηλεοπτικών αρχών ο Νίκος Βούτσης είπε ότι είναι θέμα για το οποίο χρειάζεται επιστημονικός και πολιτικός διάλογος, ενώ απαντώντας σε προηγούμενη τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι “η αγορά θα δείξει πόσοι θα μείνουν”, είπε ότι σε κάθε δημόσια συζήτηση στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες ο αριθμός των αδειών σχετίζεται με ορισμένα στοιχεία όπως είναι ο πληθυσμός και οι δυνατότητες της διαφημιστικής πίττας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής μπορεί να υπάρχουν 20 και 25 σταθμοί “με τρεις εργαζόμενους μια τηλεφωνήτρια και χωρίς δημοσιογράφους” και τόνισε ότι η κατάσταση αυτή ενισχύει τη διαπλοκή.

Άφησε αιχμές για τον τρόπο που χειρίστηκαν τις επιπτώσεις της κρίσης τα ΜΜΕ, και ανέφερε ότι κατά το παρελθόν δεν επέδειξαν την ίδια ευαισθησία με αυτή που επιδεικνύουν σήμερα.

Ο Νίκος Βούτσης επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση γιατί “δεν έκανε καμιά αυτοκριτική για το μαύρο στην ΕΡΤ”, ενώ για το θέμα της Digea είπε ότι “δεν είναι δυνατόν ο μοναδικός πάροχος συχνοτήτων προς τους παρόχους προγράμματος να είναι το καρτέλ των παρόχων προγράμματος”. Έκανε επίσης λόγο για “άναρχο τηλεοπτικό τοπίο” και για προσπάθειες “χειραγώγησης της κοινής γνώμης σε κρίσιμες στιγμές για την ιστορία του τόπου”.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο πρόεδρος της Βουλής άσκησε κριτική στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, γιατί κατά το πέρασμα από το αναλογικό σήμα στον ψηφιακό δεν προχώρησε σε έλεγχο της κεφαλαιακής επάρκειας των επιχειρήσεων.

Στη συνέχεια ανέφερε, ότι όταν επιχειρήθηκε να νομοθετηθεί “ο βασικός μέτοχος” συγκροτήθηκε λόμπυ στις Βρυξέλλες που ανέτρεψε τις αποφάσεις τις ελληνικής κυβέρνησης. ″Τότε” είπε ο Νίκος Βούτσης, “θεωρήθηκε εμπορικό προϊόν όπως η φέτα και το μοσχάρι Από τότε φύγαμε από την πληροφόρηση και τον πολιτισμό που λέει το Σύνταγμα. Και έρχονται τώρα και μας λένε ότι επιστρέφουμε με αυτό το νόμο στο 1995 και στο 1997. Ας σοβαρευτούμε γιατί είναι σοβαρό το ζήτημα και μπορεί να οδηγηθούμε σε νέα εποχή” κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Θύελλα αντιδράσεων κατά της Hellenic Train για την απόλυση του προέδρου των μηχανοδηγών, Κώστα Γενιδούνια
«Ο Κώστας Γενιδούνιας απολύεται παραμονή Πρωτομαγιάς, την ώρα που έφτασε στη Βουλή η δικογραφία για τα ''εγκληματικά λάθη'' του Κώστα Καραμανλή» επισημαίνει ο Σωκράτης Φάμελλος
Τα κεντρικά γραφεία της Hellenic Train 5
«Πόλεμος» Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου με αφορμή τον Πολάκη για παντελόνια, φούστες και στρινγκ στη Βουλή
«Είπατε κυρία Κωνσταντοπούλου ότι αναφέρθηκα σε φουστίτσα, στρινγκ. Να βρείτε από τα πρακτικά πού το ανέφερα. Αλλιώς να ζητήσετε συγγνώμη», απάντησε ο Υπουργός Υγείας στην Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 3
Ο Παύλος Πολάκης μετά την καταδίκη του για συκοφαντική δυσφήμιση: «Δεν μασάω παλικάρια της φακής – Θα τα πούμε στο Εφετείο»
Ο Παύλος Πολάκης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή μετά από μήνυση του πρώην προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή
Ο Παύλος Πολάκης 13