Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: «Τα βασικά δικαιώματα και το κράτος δικαίου δεν τέθηκαν εν αμφιβόλω παρά την πανδημία»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Τα βασικά δικαιώματα και το κράτος δικαίου δεν τέθηκαν εν αμφιβόλω, παρά την πανδημία, κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της διαδικτυακής συζήτησης που είχε με τον καθηγητή Δημόσιας Συζήτησης του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Ντάνιελ Ζίμπλατ και Ελληνες ακαδημαϊκούς…

Στο πλαίσιο της συζήτησης, που οργάνωσε η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: 

“Τηρήσαμε τη συνταγματική μας παράδοση με κάθε τρόπο, προστατεύσαμε και διασφαλίσαμε ακριβώς αυτή την κληρονομιά, παρά τα εξαιρετικά μέτρα που κληθήκαμε να λάβουμε σε μια εξαιρετική συνθήκη, μέτρα που ήταν απολύτως απαραίτητα και, βεβαίως, θα αρθούν όταν πάψουμε να αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης”.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση του υλοποιεί, εν καιρώ κρίσης, πολιτικές που δημιουργούν δεσμούς εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος και τους πολίτες, ως προς τη δυνατότητα του κράτους να αντιμετωπίσει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και παρατήρησε πως “για πρώτη φορά οι Έλληνες νιώθουν ότι το κράτος είναι στο ύψος των περιστάσεων, με τρόπο τόσο εξατομικευμένο, όσο και ψηφιακό”.

Για τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι “βιώσαμε την άνοδο και την κατάρρευση ενός λαϊκιστικού κόμματος και έχουμε επανέλθει στο δόμο της ευμάρειας”.

Αναφέρθηκε στο σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν” και σημείωσε πως η Ν.Δ ήταν “στόχος μίσους” όχι για τις ιδέες τους, αλλά για το ποιοι είναι.

Είπε ότι θα ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ να εγκαταλείψει τις “κακές συνήθειες” του και σήμερα τον αντιμετωπίζει έτσι όπως πρέπει ως αξιωματική αντιπολίτευση και κάνει μαζί του κοινοβουλευτικό διάλογο.

Click4More: Μητσοτάκης για την απόρριψη του νομοσχεδίου για τους ομογενείς: «Το μικρόψυχο κομματικό συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε βέτο»
 

Για τον ίδιο και τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι κινήθηκαν προς το κέντρο.

Στη συζήτηση πήραν μέρος ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, καθηγητής του ΑΠΘ, η πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Χριστίνα Κουλούρη, η Elaine Papoulias, εκτελεστική διευθύντρια του Minda de Gunzburg, Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και τον συντονισμό είχε ο Δημήτρης Καιρίδης, βουλευτής της Ν.Δ και καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Στην έναρξη της συζήτησης τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος Σταύρος Ανδρεάδης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Νέο κάλεσμα Πολάκη για την Κεντρική Επιτροπή – «Μην δίνετε σημασία στα μηνύματα, δεν έχει αρμοδιότητα η αναπληρώτρια γραμματέας»
Ο βουλευτής Χανίων επιμένει ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά στο Wyndham, κατηγορεί κύκλους ότι επιδιώκουν τη διάλυση του κόμματος και ανοίγει νέο μέτωπο με την Αναστασία Σαπουνά για τη νομιμότητα της διαδικασίας
Παύλος Πολάκης 13
Μήνυμα διακυβέρνησης από τον Τσίπρα – Η ΕΛΑΣ, η Παιδεία και τα εθνικά θέματα στο επίκεντρο  
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το νέο κόμμα του ως δύναμη «κυβερνώσας Αριστεράς», προανήγγειλε αλλαγές στην εισαγωγή στα ΑΕΙ και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική και τη στάση της απέναντι στις ΗΠΑ
Αλέξης Τσίπρας
14
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
Η αναπληρώτρια γραμματέας Αναστασία Σαπουνά δηλώνει ότι δεν υπάρχει επίσημη σύγκληση και εισηγείται ΚΕ στις 18 Ιουλίου, ενώ Πολάκης και Παππάς επιμένουν ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
8
Η Μαρία Καραγιάννη η γυναίκα στο μπαλκόνι της Marfin θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές: «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν - Είχαν πλήρη επίγνωση»
«Τους έβλεπαν τους ανθρώπους και τους άκουγαν να ουρλιάζουν. «Σε παρακαλούμε μην το ρίξεις», τους φώναζαν» - «Για μια εβδομάδα το σώμα μας ξέρναγε στάχτη και αποκαΐδια»
Marfin: Η Μαρία Καραγιάννη θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές – «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν»
22
Χρυσοχοΐδης για συλλήψεις Marfin και εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Δεν νοείται αφαίρεση ζωής χωρίς απόδοση δικαιοσύνης»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογραμμίζει ότι «η Δημοκρατία είναι ισχυρή και πάντα νικά», στέλνοντας μήνυμα προς όσους επιχειρούν να επιβάλουν τον φόβο μέσω της βίας
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο με την Πολιτική Γραμματεία που ζήτησαν Πολάκης και Παππάς – Κανονικά το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή μετά την παρέμβαση Κουβέλη
Πηγές που πρόσκεινται στην αναπληρώτρια γραμματέα, που εκτελεί χρέη επικεφαλής του κόμματος μετά την παραίτηση Φάμελλου, επιμένουν ότι η συνεδρίαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί
Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης
9