Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: «Τα βασικά δικαιώματα και το κράτος δικαίου δεν τέθηκαν εν αμφιβόλω παρά την πανδημία»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Τα βασικά δικαιώματα και το κράτος δικαίου δεν τέθηκαν εν αμφιβόλω, παρά την πανδημία, κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της διαδικτυακής συζήτησης που είχε με τον καθηγητή Δημόσιας Συζήτησης του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Ντάνιελ Ζίμπλατ και Ελληνες ακαδημαϊκούς…

Στο πλαίσιο της συζήτησης, που οργάνωσε η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: 

“Τηρήσαμε τη συνταγματική μας παράδοση με κάθε τρόπο, προστατεύσαμε και διασφαλίσαμε ακριβώς αυτή την κληρονομιά, παρά τα εξαιρετικά μέτρα που κληθήκαμε να λάβουμε σε μια εξαιρετική συνθήκη, μέτρα που ήταν απολύτως απαραίτητα και, βεβαίως, θα αρθούν όταν πάψουμε να αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης”.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση του υλοποιεί, εν καιρώ κρίσης, πολιτικές που δημιουργούν δεσμούς εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος και τους πολίτες, ως προς τη δυνατότητα του κράτους να αντιμετωπίσει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και παρατήρησε πως “για πρώτη φορά οι Έλληνες νιώθουν ότι το κράτος είναι στο ύψος των περιστάσεων, με τρόπο τόσο εξατομικευμένο, όσο και ψηφιακό”.

Για τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι “βιώσαμε την άνοδο και την κατάρρευση ενός λαϊκιστικού κόμματος και έχουμε επανέλθει στο δόμο της ευμάρειας”.

Αναφέρθηκε στο σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν” και σημείωσε πως η Ν.Δ ήταν “στόχος μίσους” όχι για τις ιδέες τους, αλλά για το ποιοι είναι.

Είπε ότι θα ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ να εγκαταλείψει τις “κακές συνήθειες” του και σήμερα τον αντιμετωπίζει έτσι όπως πρέπει ως αξιωματική αντιπολίτευση και κάνει μαζί του κοινοβουλευτικό διάλογο.

Click4More: Μητσοτάκης για την απόρριψη του νομοσχεδίου για τους ομογενείς: «Το μικρόψυχο κομματικό συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε βέτο»
 

Για τον ίδιο και τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι κινήθηκαν προς το κέντρο.

Στη συζήτηση πήραν μέρος ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, καθηγητής του ΑΠΘ, η πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Χριστίνα Κουλούρη, η Elaine Papoulias, εκτελεστική διευθύντρια του Minda de Gunzburg, Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και τον συντονισμό είχε ο Δημήτρης Καιρίδης, βουλευτής της Ν.Δ και καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Στην έναρξη της συζήτησης τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος Σταύρος Ανδρεάδης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προεκλογικό μήνυμα Μαρινάκη από Θεσσαλονίκη: «Για να κερδίσεις, παίζει ρόλο και το όραμα που δίνεις για τα επόμενα χρόνια»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έθεσε στο επίκεντρο το κυβερνητικό έργο - Η απάντηση στην αντιπολίτευση για τη συγκέντρωση Κασιδιάρη στον ίδιο χώρο με την εκδήλωση της ΝΔ
Παύλος Μαρινάκης
«Σφάχτηκαν» Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου: «Είσαι η καλύτερη φίλη του Κασιδιάρη» – «Χυδαιολογείς, είσαι θαυμαστής των ναζί»
Σφοδρή αντιπαράθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς, με αφορμή τη συγκέντρωση υποστηρικτών του καταδικασμένου πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
Νέες απειλές Ερντογάν μετά την ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ: «Θα εξουδετερώσουμε όσους στέκονται εμπόδιο στους στόχους μας»
Σκληρή ρητορική στον απόηχο της καταγγελίας του Έλληνα πρωθυπουργού για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο χαρακτήρισε παράνομο - «Η γεωγραφία δεν μπορεί να ξαναγραφτεί»
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία
10
Μαρία Καρυστιανού για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία: Ξέρουμε τι σημαίνει αυτό το άδειο δωμάτιο
«Όπως στην Τέμπη, έτσι και παντού, η απαίτηση για απόδοση πραγματικών, ποινικών και πολιτικών ευθυνών είναι μη διαπραγματευτική», το μήνυμα της προέδρου της Ελπίδας για τη Δημοκρατία
Μαρία Καρυστιανού