Πολιτική

Κακλαμάνης σε Κωνσταντοπούλου: Ρίξτε την κυβέρνηση, ποια είστε; Η Ιωάννα της Ασίζης; (VIDEO)

Μετά το "σκασμός" στο... "ρίξτε την κυβέρνηση" και το "ποια νομίζεις πως είσαι". Σκηνές απείρου κάλλους στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Νικήτα Κακλαμάνη.

Η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων για το πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια και πότε θα ψηφιστεί το νέο Μνημόνιο είχε πάει στα… πέναλτι. Τα μέλη της Διάσκεψης και η Πρόεδρος της Βουλής είχαν ψηφίσει μια φορά, αλλά το αποτέλεσμα 10 υπέρ της άμεσης έναρξης της συζήτησης, οκτώ υπέρ της έναρξης το πρωί της Παρασκευής και δυο “παρών”, δεν έβγαλε… λευκό καπνό.

Αφού έχει 10λεπτη διακοπή και άρχισε ξανά η συνεδρίαση, η ασυνεννοησία συνέχισε να… βασιλεύει. Και ο παραλογισμός επίσης. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πρότεινε την επανάληψη της ψηφοφορίας, αφού ο Κανονισμός της Βουλής αναφέρει πως απαιτούνταν η απόλυτη πλειοψηφία επί των (20) παρόντων βουλευτών. Δηλαδή, 11 ψήφοι.

Το ΚΚΕ διεμήνυσε ότι δεν αλλάζει ψήφο και θα ήθελε η διαδικασία (λέγε με ψήφιση του Μνημονίου) να μπλοκαριστεί. “Κι εγώ, γι’ αυτό θα καταψηφίσω” είπε η Πρόεδρος της Βουλής.

Και ενώ η συζήτηση ήταν… στα όρια του παραλόγου, ο Γιώργος Βαρεμένος, που είχε πολλές στιγμές έντασης με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, είπε στην πρόεδρο της Βουλής πως “μας περιμένουν 200 βουλευτές να αποφασίσουμε”.

“Και 11 εκατομμύρια άνθρωποι περιμένουν για την τύχη τους, για τη ζωή τους και για τις επόμενες 10ετίες. Ας μην εμφανιζόμαστε οι βουλευτές ως ταλαιπωρούμενοι” του είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκαλώντας… έκρηξη στην έκρηξη του κ. Βαρεμένου: “Είπα εγώ τέτοιο πράγμα;”, είπε.

Και κάπου εκεί… πετάχτηκε ο Νικήτας Κακλαμάνης: “Αφού είναι έτσι όπως τα λέτε, ρίξτε την κυβέρνησή σας να γλιτώσουν τα 11 εκατομμύρια. Γιατί δεν ρίχνετε την κυβέρνησή σας λοιπόν να γλιτώσουν τα 11 εκατομμύρια; Τι είστε; Η Αγία Ιωάννα της Ασίζης είστε; Και ενδιαφέρεστε μόνο εσείς για τα 11 εκατομμύρια; Ρίχτε την κυβέρνησή σας”.

Ο καυγάς της… Τετάρτης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης σε Ακρίτα: Προετοιμαστείτε να έρθετε στο δικαστήριο για τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκστομίζετε
«Η ανάρτηση σας θα μείνει στην νεότερη ελληνική Ιστορία ως μνημείο κυνισμού, αυταρχισμού και κυβερνητικής αυθαιρεσίας», απαντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Άδωνις Γεωργιάδης και Έλενα Ακρίτα 5
Ποινικές κι αστικές συνέπειες για τους δράστες επιθέσεων στα Πανεπιστήμια - Κυρώσεις και στα Ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο
Μέσα στις επόμενες ημέρες οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. «Οδηγός» τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα γήπεδα
Κυριάκος Μητσοτάκης 13
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης