Πολιτική

Κάλεσμα Γεννηματά για ίδρυση νέας παράταξης με εκλογή νέου αρχηγού

Την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς μέσα από ανοικτές διαδικασίες διαλόγου όλων των δυνάμεων του ευρύτερου χώρου που περιλαμβάνει, τις δυνάμεις του ριζοσπαστικού κέντρου, του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της οικολογίας, προτείνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ,Φώφη Γεννηματά με άρθρο της στην εφημερίδα τα ΝΕΑ.

Με στόχο την ενοποίηση και την ενιαία πολιτική έκφραση του χώρου ως ενιαίας παράταξης η κ. Γεννηματά προτείνει «…. την διεξαγωγή Πολιτικής, Διακηρυκτικής, Προγραμματικής Συνδιάσκεψης τον Μάρτιο που θα αποφασίσει την διακήρυξη του φορέα , το όνομα και τα σύμβολα και θα διατυπώσει το προγραμματικό πλαίσιο της Ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας.Μια συνδιάσκεψη στην βάση της αναλογικής εκπροσώπησης με σεβασμό της πρόσφατης εθνικής εκλογικής ετυμηγορίας και εξασφάλιση της εκπροσώπησης όλων των ζωντανών δημιουργικών και παραγωγικών εκφράσεων της κοινωνίας»,

Η πρόσκληση αναφέρει η προεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθύνεται «…στα πολιτικά κόμματα κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά, τις κινήσεις και ομίλους , τα αυτόνομα στελέχη που εκφράζονται από τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας και προέρχονται από την κοίτη της Δημοκρατικής Παράταξης και της Κεντροαριστεράς και προτείνω να συνδιαμορφώσουμε έναν ενιαίο πολιτικό οργανισμό με τη μορφή μιας συμπαράταξης,που δεν θα καταργεί την αυτοτέλεια των συμμετεχόντων».

Προτείνει,επίσης,τον ερχόμενο Μάιο να ακολουθήσει η άμεση εκλογή από τη βάση του επικεφαλής της συμπαράταξης με δύο προϋποθέσεις:Ανοικτό μητρώο έως την ημέρα της εκλογής και κανείς αποκλεισμός.

Στρατηγικός στόχος αυτής της διαδικασίας, γράφει, θα πρέπει να είναι: « Να νικήσουμε τον αρχέγονο λαϊκισμό και το ψέμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να αναδείξουμε, ως εξίσου επικίνδυνη, την μεταμοντέρνα εκδοχή του λαϊκισμού που ενδημεί στη Δεξιά. Αλλά και να υπερβούμε τον απομείναντα μέσα μας λαϊκισμό να ενισχύσουμε την αντικειμενική αξιολόγηση και την αξιοκρατία , να παραμερίσουμε το πελατειακό κράτος.Η χώρα χρειάζεται μια νέα μεταρρυθμιστική πνοή που θα ανατρέπει τις παγιωμένεςστρεβλώσεις, αλλά θα επιλέγει λύσειςπου λειτουργούν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και της κοινωνίας μας».

«Η στήριξη της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και του ανταγωνισμού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη και κάθε αναπτυξιακός στόχος που θα επιτυγχάνεται,προσθέτει η κ.Γεννηματά, πρέπει να συνοδεύεται από ρήτρα αναδιανομής υπέρ της απασχόλησης, της στήριξης των αδυνάτων και του κοινωνικού κράτους.Με άλλα λόγια, να διατυπώσουμε την πρόταση εξουσίας της Ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαίρει τη μέχρι τώρα συμβολή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και αναφέρει ότι η συμμετοχή της βάσης στο εγχείρημά αυτό είναι καθοριστική και προτείνει αμέσως μετά τη δημιουργία, δικτύων ενεργών πολιτών που θα αποδέχονται τη διακήρυξη και μια ενιαία πολιτική και οργανωτική επιτροπή θα εξειδικεύσει τα βήματα και την προετοιμασία για την πολιτική – διακηρυκτική συνδιάσκεψη».

Δηλώνει αισιόδοξη για την επίτευξη αυτής της προσπάθειας επειδή « η λύση για τη χώρα δεν βρίσκεται στην παλιννόστηση της Δεξιάς.Ούτε σε μέτωπα που διχάζουν.Στα καθ’ ημάς αρκετά με τους μικροεγωισμούς που οδήγησαν μέχρι και στην υπονόμευση της παράταξης».

«Είναι η ώρα της ευθύνης των υπερβάσεων και των αποφάσεων.Είμαι αισιόδοξη. Γιατί είμαστε πολλοί που ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!» καταλήγει η κ.Γεννηματά.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προσωπικός Αριθμός Πολίτη: Στον «αέρα» η πλατφόρμα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες – Τι θα ισχύσει με τις ταυτότητες
«Βρισκόμαστε πια στις τελευταίες συνεννοήσεις, οι πλατφόρμες που χρειάζονται είναι έτοιμες και μένει μέσα στον Μάιο να βγούμε στον αέρα», τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Η εφαρμογή gov.gr wallet στα κινητά
«Πυρά» Κακλαμάνη κατά Κωνσταντοπούλου μετά τις καταγγελίες της για τη δικογραφία των Τεμπών - «Επιθυμεί προνομιακή πρόσβαση»
«Να πει ότι ψάχνει δικαιολογίες για τη μη ενημέρωση των βουλευτών της, οι οποίοι για πρώτη φορά χθες πήγαν να δουν τη δικογραφία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης 9
Βαθαίνει το χάσμα Νίκου Ανδρουλάκη - Χάρη Δούκα στο ΠΑΣΟΚ, φουντώνει η γκρίνια για τον στόχο της πρώτης θέσης
Πολλοί θεωρούν ότι το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι ότι εάν δεν καταφέρει να φέρει το κόμμα στην πρώτη θέση θα αμφισβητηθεί ως αποτυχημένος
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας
Στη Ρώμη για επαναδιαπραγμάτευση με τη Hellenic Train o Κυρανάκης: Σύγχρονα τρένα «και όχι “σαπάκια”» θέλει η κυβέρνηση
Η επίσκεψη Κυρανάκη είναι ουσιαστικά προπαρασκευαστική της επίσκεψης που προγραμματίζει να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Ρώμη για συνάντηση με την ομόλογο του, Τζόρτζια Μελόνι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 2
Δημοσκόπηση Alco: Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης
Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε για Πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης (28%) διατηρεί μεγάλο προβάδισμα από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο με μεγάλη διαφορά προηγείται ο... κανένας (35%)
Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης 1