Πολιτική

Καλύβης: Όχι στο “πάση θυσία ευρώ”

Λύση εντός του ευρώ, αλλά όχι αν πρόκειται να ξεχάσουμε την πολιτική μας, διεμήνυσε ο Αλέκος Καλύβης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ σε σημερινές δηλώσεις του.

Ο κ. Καλύβης, που πρόσκεται στην Αριστερή Πλατφόρμα, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Θέλουμε να βρούμε λύση εντός ευρώ, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποταχθούμε στο πάση θυσία πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ και να ξεχάσουμε την πολιτική μας”, μιλώντας στο Evening Report και στον Γιώργο Κουβαρά.

Κληθείς να σχολιάσει τον ρόλο της Αριστερής Πλατφόρμας και την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση αναφορικά με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, ο κ. Καλύβης τόνισε πως δεν νομίζει ότι κάποιος μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει το ρόλο του ιδεολογικού χωροφύλακα. Αυτό εντάσσεται στις διαφορετικές απόψεις που προβλέπονται στο καταστατικό.

«Συζητάμε και μερικές φορές έντονα. Μακάρι αυτήν την δημιουργική διαδικασία συζήτησης και σύνθεσης να την έκαναν και τα άλλα κόμματα. Κάποια απόπειρα έκανε τελευταία και η ΝΔ. Δεν της βγήκε. Εμείς έχουμε εκπαιδευτεί σε μια διαδικασία τέτοια ακόμη και όταν ήμασταν στο 4%» σημείωσε.

Στο αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέες εκλογές ή δημοψήφισμα, υποστήριξε ότι η θέση του κόμματος δεν εμπεριέχει τέτοιο ενδεχόμενο τουλάχιστον μέχρι αυτήν την στιγμή, παρά μόνο προσωπικές απόψεις.
Σύμφωνα με τον ίδιο, πάντως, αν έχεις να αντιμετωπίσεις μια μεγάλη κρίση και σε αναγκάσει να κάνεις επιλογές, προφανώς θα χρειαστεί μια αναβάθμιση όσον αφορά στη διάθεση του κόσμου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σοφία Τουντούρη για Γιάνη Βαρουφάκη: Οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί του πυροδότησαν κύμα σεξιστικών επιθέσεων στο διαδίκτυο
Η Σοφία Τουντούρη καταγγέλλει ότι οι προσβολές του Γιάνη Βαρουφάκη δεν αφορούσαν μόνο την επαγγελματική της ιδιότητα, αλλά στόχευαν και στην προσωπικότητά της
Ο Γιάνης Βαρουφάκης με τη δημοσιογράφο Σοφία Τουντούρη στο συνέδριο «Regional Growth Conference» στην Πάτρα
Μητσοτάκης στο TikTοk για την επέμβαση στη Νομική: Τώρα κύριε Πρύτανη είναι η σειρά σας να κάνετε τη δουλειά σας
«Εμείς αποδώσαμε χώρους που ήταν υπό κατάληψη για δεκαετίες, όπως κάναμε χθες στη Νομική. Τώρα κύριε Πρύτανη, είναι η σειρά σας να κάνετε τη δική σας δουλειά», διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης