Πολιτική

“Καρφί” εκ των έσω: “Δεν ασχολούμαστε με τις προσωπικές απόψεις του Καμμένου περί στρατού”

Tην αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στη στράτευση των γυναικών αλλά και στη δημιουργία στρατιωτικών λυκείων εξέφρασε ο γραμματέας του κόμματος Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος ξεκαθάρισε ό,τι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα βοήθειας. Σχετικά με το νομοσχέδιο των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Ρήγας τόνισε "επιδιώκουμε τη συναίνεση της αντιπολίτευσης αλλά είμαστε αποφασισμένοι να επιστρατεύσουμε και νομικά μέσα αν χρειαστεί".
 

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ρήγας είπε ότι η πολιτική της κυβέρνησης θα καθοριστεί στο κυβερνητικό συμβούλιο και πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να δίνουμε τόση έκταση στις προσωπικές απόψεις που εξέφρασε ο κύριος Καμμένος και δεν θα πρέπει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που έχουν τόσο μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, να χρησιμοποιούν τις δηλώσεις αυτές για να δημιουργήσουν ζήτημα από το πουθενά».

Σύμφωνα με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, η συνεργασία του κόμματός του με τους ΑΝΕΛ τιμά την προσπάθεια που γίνεται να βγει η χώρα από την κρίση και να ανατραπούν τα κακώς κείμενα που δημιουργούν προβλήματα στο ελληνικό κράτος, για τα οποία την ευθύνη φέρουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Προφανώς, σημείωσε, σε επιμέρους θέματα τα δύο κόμματα έχουν διαφορετικές αντιλήψεις, δεν προσπαθήσαμε ποτέ να το κρύψουμε αυτό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το ασφαλιστικό, ο κ. Ρήγας απέκλεισε το ενδεχόμενο να μειωθούν οι κύριες συντάξεις. Επέρριψε ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις για τις περικοπές συντάξεων και τόνισε: «εμείς θα δώσουμε λύση στο ασφαλιστικό, παρόλο που δεν ευθυνόμαστε για τα προβλήματά του, γιατί θεωρούμε ευθύνη μας να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα που θα τους δίνει ασφαλιστικά δικαιώματα και συντάξεις».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι το κόμμα του δεν επιθυμεί την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη μπορεί αλλά και οφείλει να λύνει μόνη της τα προβλήματά της. “Θεωρώ λανθασμένη επιλογή την εμπλοκή του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ αυτή τη στιγμή ναι μεν μιλάει για την απομείωση του χρέους αλλά ταυτόχρονα πιέζει για την εφαρμογή σκληρών μέτρων στα εργασιακά και το ασφαλιστικό”, τόνισε.

Τηλεοτπικές άδειες, θέλει δεν θέλει η αντιπολίτευση

Ως προς τα μέτωπα της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα ο κ. Ρήγας σημείωσε: 
«Αμέσως μετά τις γιορτές θα υπάρξει μία σειρά νομοσχεδίων με στόχο την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας:
Ο νέος αναπτυξιακός νόμος που θα επιδοτεί την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με αιχμές τους τομείς της νέας τεχνολογίας και της καινοτομίας, η μετεξέλιξη του ΕΤΕΑΜ σε αναπτυξιακό ταμείο, το νομοσχέδιο για τα καπνικά, το νομοσχέδιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της λαθρεμπορίας πετρελαίου.
Θα προχωρήσουμε επίσης στην εφαρμογή του νέου νόμου για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες, που αν και έχει ψηφιστεί στη Βουλή μπλοκάρεται από την αντιπολίτευση. Επιδιώκουμε τη συναίνεση της αντιπολίτευσης αλλά είμαστε αποφασισμένοι να επιστρατεύσουμε και νομικά μέσα αν χρειαστεί. Ο νόμος για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες πρέπει να εφαρμοστεί γιατί θα βάλει μία τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο αλλά θα έχει και θετικά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία.

Τέλος, επειδή εμείς δεν κρύβουμε λίστες σε συρτάρια – η λίστα του κ. Φαλτσιανί βρίσκεται ήδη στις εισαγγελικές αρχές- νομίζω πως στο άμεσο μέλλον θα δούμε αποτελέσματα και σε αυτό το επίπεδο».
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για την κάρτα εργασίας: «Στον τουρισμό μόνο τον Μάιο δηλώθηκαν 1000% περισσότερες υπερωρίες»
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως τον Μάιο υπήρξε τεράστια αύξηση στις υπερωρίες και ξεκαθάρισε πως αλλάζουν και στην πράξη οι καταστάσεις λόγω της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας
Κυριάκος Μητσοτάκης
2
Σακελλαροπούλου: Δεν παρέλαβα ποτέ ηχητικό των πρακτικών του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών – Παυλόπουλος: Διαβιβάσθηκαν γραπτώς
«Τα συγκεκριμένα πρακτικά δεν συνοδεύονταν από ηχητικό αρχείο, είναι μόνο το γραπτό, ανυπόγραφο κείμενο», αναφέρει η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου 6
Τζορτζ Τσούνης: «Η Γκιλφόϊλ θα είναι η καλύτερη πρέσβης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα»
«Έχει πολλά χαρίσματα, έχει θάρρος και πιστεύει στο κράτος δικαίου και νομίζω πως τα 3,5 χρόνια που θα είναι στην Ελλάδα, θα είναι από τα καλύτερα χρόνια στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας»
Ο Τζορτζ Τσούνης
2
Μαρινάκης: Ο Τσακαλώτος ομολόγησε στους Financial Times την εξαπάτηση των πολιτών με το δημοψήφισμα του 2015 
Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό επιτρέποντας στη μισή του κυβέρνηση να μεθοδεύει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και στην άλλη μισή να προωθεί ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα
Ο Παύλος Μαρινάκης 2
Θάνος Πλεύρης για μεταναστευτικό: Τέλος στο παραμύθι με τις μωρομάνες, μην ανησυχείτε εμείς δεν θα φτιάξουμε ξανά Μόριες
«Η Αριστερά ζητά να καταγράφεται και να χορηγείται άσυλο σε όλους. Αυτή τη στιγμή, 3 εκατ. άνθρωποι περιμένουν στις ακτές της Λιβύης. Καταλαβαίνετε τι ζητάτε;» είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης στη Βουλή 9