Πολιτική

Κασιδιάρης: “Τσεκούρι” στο… μηνιάτικο και αποβολή! Οι εξεταζόμενες ποινές [vid]

Η Ολομέλεια θα έχει τον τελικό λόγο για τα μέτρα που θα επιβληθούν στον Ηλία Κασιδιάρη και ενδεχομένως και στα άλλα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) της Χρυσής Αυγής.

Η απόφαση αποβολής του Ηλία Κασιδιάρη και των άλλων μελών της ΚΟ της Χρυσής Αυγής αφορά, σε αυτή τη φάση, τις συνεδριάσεις των τεσσάρων κοινοβουλευτικών επιτροπών που επεξεργάζονται το πολυνομοσχέδιο, σήμερα και αύριο.

Η σημερινή απόφαση αφορά επίσης την περικοπή του ενός δεύτερου της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης του Ηλία Κασιδιάρη και την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Το θέμα που ανέκυψε σήμερα με τη Χρυσή Αυγή θα συζητηθεί στην αυριανή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και ενδεχομένως να υπάρξει κάποια εισήγηση προς την Ολομέλεια.

Έτσι, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας μεθαύριο Τετάρτη θα ληφθεί απόφαση αν θα αποβληθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης και οι άλλοι βουλευτές της ΧΑ από τις συνεδριάσεις επί του νομοσχεδίου.

Επικρατέστερο θεωρείται το σενάριο η απόφαση αποβολής από την Ολομέλεια να αφορά μόνον τον κ. Κασιδιάρη. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα θεωρηθεί απών και δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου.

Αναφορικά με το πρωινό επεισόδιο, η ΚΟ της Χρυσής Αυγής κατέθεσε ένσταση επί της μομφής που επιβλήθηκε σε βάρος της από τις τέσσερις κοινοβουλευτικές επιτροπές, ζήτησε την ανάκληση της απόφασης και δήλωσε ότι αποτελεί λόγο ακύρωσης όλης της διαδικασίας.

Ως προς την απομάκρυνση του Ηλία Κασιδιάρη από την αίθουσα που συνεδρίαζαν οι τέσσερις επιτροπές, αυτή έγινε συνοδεία της φρουράς που είχε μπει στην αίθουσα. Δεν ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία για να βγουν από την αίθουσα και οι άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς φαίνεται να κρίθηκε ότι θα έπρεπε να αποτραπούν νέα επεισόδια. Άλλωστε στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν δόθηκε σήμερα ο λόγος και δεν θα δοθεί και αύριο καθώς ισχύουν τα μέτρα που αποφασίστηκαν νωρίτερα σήμερα.

Όλος ο… διάλογος

Η στιγμή του επεισοδίου με τη χειροδικία του Ηλία Κασιδιάρη σε βάρος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Νίκου Δένδια, όπως αυτή αποτυπώνεται στα πρακτικά της συνεδρίασης των κοινοβουλευτικών επιτροπών, έχει ως εξής:

Ηλίας Κασιδιάρης: Δένδια, όχι από μπροστά μου. Δεν βλέπεις ότι μιλάω; Τι ύφος είναι αυτό τώρα;

Μάκης Μπαλαούρας (προεδρεύων των επιτροπών): Σας παρακαλώ.

Να έρθει η φρουρά.

Φρουρά! Φρουρά!

Σας παρακαλώ. Σας παρακαλώ. Σας παρακαλώ.

Φρουρά! Φρουρά! Φρουρά! Φρουρά!

(Φασαρία στην Αίθουσα)

Έξω, έξω, έξω! Φρουρά!

Αποβάλλεται ο κύριος Κασιδιάρης.

Κύριε Δένδια, καθίστε κάτω, θα πάρετε τον λόγο.

Αποβάλλεται ο κύριος Κασιδιάρης. Αποβάλλεται.

Ησυχία. Φρουρά! Φρουρά!

Η φρουρά να βγάλει έξω τον κύριο Κασιδιάρη. Τι θέλετε και φωνάζετε όλοι;

(Φασαρία στην αίθουσα)

(Συνέχεια ομιλίας Μάκη Μπαλαούρα, προεδρεύοντος των Επιτροπών)

Αποβάλλεται ο κ. Κασιδιάρης. Κύριε Δένδια, καθίστε κάτω. Αποβάλλεται ο κ. Κασιδιάρης. Ησυχία. Η φρουρά να βγάλει έξω τον κ. Κασιδιάρη. Έχει αποβληθεί ο Κασιδιάρης. Έξω, έξω, έξω, έξω. Μολύνετε τη Βουλή. Κύριε Κασιδιάρη, έχετε αποβληθεί. Σας παρακαλώ πολύ να εγκαταλείψετε τα έδρανα. Οι υπόλοιποι καθίστε κάτω. Διακόπτεται για πέντε λεπτά η συνεδρίαση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ένταση on air με τη Σοφία Βούλτεψη που «προειδοποίησε» τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών να σεβαστούν τον νόμο
«Οι συγγενείς των θυμάτων πρέπει να σεβαστούν τον νόμο γιατί αλλιώς πως θα ζητήσουν να εφαρμοστεί ο νόμος στο δικαστήριο;», διερωτήθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Σοφία Βούλτεψη
11
Χρυσοχοΐδης σε Κωνσταντοπούλου: «Μας λέτε για “γνωστούς-άγνωστους”, χρόνια τώρα, καλλιεργώντας θεωρίες συνωμοσίας»
«Είναι πάρα πολύ παραβατικοί, και είναι πολύ δραστήριοι στο να προκαλούν ζημιές σε βάρος των πολιτών, είτε των περιουσιών τους, μέχρι το να ζημιώνουν το δικαίωμα του συνέρχεσθαι»
Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
Δημοσκόπηση MARC: Προβάδισμα 16,5% για τη ΝΔ – Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να εκφράσει καλύτερα την Κεντροαριστερά
Το μεγαλύτερο κόστος για την κυβέρνηση, οι πολίτες θεωρούν ότι έχει η ακρίβεια ενώ ακολουθούν τα Τέμπη και ο ΟΠΕΚΕΠΕ - Πρώτος ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
87
Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη: Ο καθαρισμός και η συντήρηση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας – Αναλυτικά η τροπολογία
«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη συντήρηση, τη φροντίδα και την ανάδειξη του Μνημείου και του χώρου είτε με ίδια μέσα, είτε μέσω ανάθεσης σχετικών συμβάσεων»
Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη 16
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία τον καθαρισμό του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη – Τι προβλέπει η τροπολογία
Οι αρμοδιότητες της συντήρησης για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη περνούν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και της φύλαξης στην Ελληνική Αστυνομία
Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη
12
Συνάντηση Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Χακάν Φιντάν στο Λουξεμβούργο: «Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»
Σχετική ανάρτηση έκανε το Υπουργείο Εξωτερικών με μια φωτογραφία από τη συνάντηση - «Οι διχόνοιες μόνο καταστροφικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν» είπε νωρίτερα ο Γιώργος Γεραπετρίτης
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ