Πολιτική

Καταδίκη του Ποταμιού για την αποκεφαλισμένη “Βόρεια Ήπειρο”! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Με μία οργισμένη ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, καταδικάζει την βεβήλωση του αγάλματος "Βόρεια Ήπειρος" στο κέντρο της Αθήνας και κάνει λόγο για "τζιχαντιστές" στην Ελλάδα.

Οι εικόνες από την αποκεφαλισμένη “Βόρεια Ήπειρο”, το εμβληματικό γλυπτό που βρίσκεται στον πεζόδρομο της Τοσίτσα, έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

 

Ποτάμι: “Με την ανοχή του κράτους”

Το άγαλμα, που βρίσκεται στο σημείο εδώ και δεκαετίες, είναι έργο του Κώστα Σεφερλή και απεικονίζει μία γυναίκα που έχει τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα. Εδώ να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο έργο τέχνης αποτέλεσε και το έναυσμα για να γράψει η ποιήτρια, Κική Δημουλά, το ποίημα “Σημείο Αναγνωρίσεως”.

Οι εικόνες μετά την βεβήλωση ήταν λογικό να προκαλέσουν συνειρμούς σχετικά με την δράση των τζιχαντιστών, οι οποίοι κατά καιρούς έχουν επιδοθεί σε ένα μπαράζ καταστροφής μνημείων της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς.

Σε αυτό το πνεύμα κινείται και η ανακοίνωση που υπογράφει ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, ο οποίος καταλογίζει ευθύνες και στο κράτος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: “Κάποιοι φαίνεται ζήλεψαν τη δράση των τζιχαντιστών στην Παλμύρα και αποκεφαλίζουν αγάλματα στο κέντρο της Αθήνας. Υπό την ανοχή ενός μέρους της κοινωνίας και με παντελή απουσία του επίσημου κράτους. Δείγματα εκφασισμού εμφανίζονται καθημερινά. Αντί να αρκούμαστε στην καταδίκη όσων συμβαίνουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε σοβαρά και με αυτά που συμβαίνουν δίπλα μας“.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αντώνης Σαμαράς μιλά για πρώτη φορά δημόσια μετά τον θάνατο της κόρης του: «Ευχαρίστησα τον Θεό για τα 34 χρόνια που είχαμε τη Λένα μας»
«Η απώλεια της Λένας είναι μια κατάσταση βιωματική που με φέρνει ακόμη πιο κοντά σε αυτούς τους γονείς» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός για τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών
Αντώνης Σαμαράς και Λένα Σαμαρά
Ο Αντώνης Σαμαράς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη δημιουργία νέου κόμματος - Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Όταν λάβω τις αποφάσεις μου, όποιες κι αν είναι αυτές, θα τις εξηγήσω καθαρά και ξάστερα στον ελληνικό λαό», είπε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς
Αντώνης Σαμαράς
323
Διαγράφονται από τα πανεπιστήμια 285.000 αιώνιους φοιτητές - «Δεύτερη ευκαιρία» σε 30.000 που επέστρεψαν στα έδρανα
Στα μητρώα των ΑΕΙ υπάρχει εγγεγραμμένος φοιτητής από το 1935 - Τι είπε η Σοφία Ζαχαράκη για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, τις προσλήψεις στα σχολεία και την ασφάλεια των μαθητών
Πανεπιστήμιο
Κυριάκος Μητσοτάκης: Κόμβος ενέργειας η Ελλάδα – Οι νέοι Κρητικοί να πειστούν ότι οι «βεντέτες» είναι απόβλητα περασμένων καιρών
«Πολλά ειπώθηκαν και πολλά θα ειπωθούν για αυτό το ιστορικό διήμερο που χώρεσε μέσα σε 48 ώρες προσπάθειες ετών για να μετατρέψουμε την πατρίδα μας σε κόμβο ενέργειας» αναφερόμενος στα ενεργειακά deals
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 91
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ έλαβε τιμητικό μετάλλιο από τον Δήμο Ύδρας – Παρών και ο Κωνσταντίνος Αργυρός
Σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook η επίσημη σελίδα του Δήμου Ύδρας, η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, φωτογραφήθηκε με τον δήμαρχο, Γιώργο Κουκουδάκη, δίπλα τους και ο Κωνσταντίνος Αργυρός
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στην Ύδρα 51