Πολιτική

Κατρούγκαλος: Να λειτουργούν τα πειθαρχικά, όχι να σέρνονται υποθέσεις

Για διαχωρισμό των κατηγορουμένων υπαλλήλων για πειθαρχικά και ποινικά παραπτώματα μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, σημειώνοντας πως σύμφωνα με τον νόμο θα γίνεται διάκριση μεταξύ των ποινικών υποθέσεων και των καταγγελιών για άλλα θέματα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Αν κάποιος κριθεί ότι μπορεί να είναι ύποπτος, προφυλακίζεται. Ο νόμος λέει ότι όταν υπάρχουν αυτές οι περιστάσεις, υπάρχει και το μέτρο της προφυλάκισης και στέλνεται σε αργία. Εδώ δεν μιλάμε για ανθρώπους που έχουν κριθεί, αλλά για ανθρώπους που κατηγορούνται» ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.
 

Όπως εξήγησε «λογική του νόμου είναι από τη στιγμή που κάποιος κατηγορείται να τίθεται σε αργία από τον προϊστάμενο του, μόνο με την υπογραφή του κι όχι με πειθαρχικό συμβούλιο», το οποίο σημαίνει, όπως σημείωσε, αφενός ότι στις ποινικές περιπτώσεις αναλαμβάνει η δικαιοσύνη και στις ελαφρότερες καταγγελίες κινεί τη διαδικασία το εκάστοτε πειθαρχικό συμβούλιο.
 

Το πρόβλημα προέκυψε, επισήμανε ο υπουργός Εργασίας, όταν με τη συνταξιοδότηση του επικεφαλής των πειθαρχικών υπηρεσιών, διεκόπη η διεκπεραίωση των συμβουλίων, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 900 περιπτώσεις. «Ο χρόνος επαρκούσε, αν λειτουργούσε το σύστημα κανονικά, αλλά δε λειτουργούσε», τόνισε, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για επαναφορά διάταξης η οποία ίσχυε ανέκαθεν και καταργήθηκε το 2011.
 

«Οι “καραμπινάτες” περιπτώσεις, ο νόμος λέει ότι πρέπει να μένουν εκτός υπηρεσίας. Η αργία είναι αυτοδίκαιη. Αν κάποιος είναι παιδεραστής, δεν θα επιστρέψει στο σχολείο. Όλες οι άλλες περιπτώσεις, πρέπει να κριθούν» προσέθεσε.
«Δεν είναι θέμα του νόμου. Παραβιάστηκε ο νόμος. Πάσχει το σύστημα, όχι η νομική σύλληψη» υπογράμμισε ο κ. Κατρούγκαλος και επανέλαβε ότι «αν η διοίκηση λειτουργούσε, οι περιπτώσεις θα είχαν κριθεί. Επαρκούσε ο χρόνος».
«Το ζήτημα είναι να λειτουργούν τα πειθαρχικά κι όχι να σέρνονται οι υποθέσεις» συμπλήρωσε, για να διευκρινίσει πως γι’ αυτό τον λόγο «υπάρχει αλλαγή στον νόμο, ώστε να προχωρά πιο γρήγορα η δικαιοσύνη».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πυρά Παππά κατά της κυβέρνησης: «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»
Στο στόχαστρο του μπαίνει η πολιτική των πρόωρων αποπληρωμών του δημόσιου χρέους και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εξοφλεί δάνεια χαμηλού επιτοκίου την ώρα που η χώρα δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές
Ο Νίκος Παππάς 9
Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά στη Μαντόνα για τα γενέθλιά της – «Έλα ξανά του χρόνου»
Το βράδυ της Πέμπτης η Μαντόνα ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram από φωτογραφίες και βίντεο από το εορταστικό κλίμα με τον Μητσοτάκη να το αναδημοσιεύει με στόρι
Κυριάκος Μητσοτάκης 24
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά τις αντιδράσεις για το χωροταξικό για τις ΑΠΕ: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο»
Διπλή παρέμβαση από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας κατά του ελληνικού ενεργειακού σχεδιασμού – «Παράνομα» και χωρίς έννομο αποτέλεσμα τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα, απαντά η Αθήνα
Αιγαίο, άσκηση, φρεγάτες 127
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου