Πολιτική

Κατρούγκαλος: Η συμφωνία είναι η καλύτερη που θα μπορούσε να επιτευχθεί

Μισογεμάτο βλέπει το ποτήρι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος σε ό,τι αφορά στην συμφωνία με εταίρους και δανειστές.

Μάλιστα ο υπουργός είπε μιλώντας στον ραδιοσταθμό parapolitika 90,1 και τον Νίκο Ευαγγελάτο ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει με την επανεκκίνηση της οικονομίας να αλλάξει τη μορφή των μέτρων ώστε να γίνουν κοινωνικά δικαιότερα.

Τι δήλωσε ο Γ. Κατρούγκαλος:
Είναι μέτρα που δεν σας κρύβω ότι αν το οικονομικό περιβάλλον δεν είχε διαμορφωθεί όπως τώρα και αν δεν είχαμε την αναγκαιότητα να καλύψουμε τα έσοδα του κράτους επιτακτικά δεν θα ήταν μέτρα που θα παίρναμε.
Επαναλαμβάνω όμως ότι ο χαρακτήρας, η υπογραφή των δικών μας μέτρων δεν είναι κυρίως αυτό, είναι η προσπάθεια να αντλήσουμε τα χρήματα αυτά από τους πλουσιότερους από αυτούς που έχουν μεγαλύτερα εισοδήματα ή από αυτές τις επιχειρήσεις που έχουν μεγάλα κέρδη.
Το επιχείρημά μου είναι ότι αυτά τα μέτρα είναι προσωρινά μέχρις ότου την επόμενη χρονιά με συνδυασμό δύο παραγόντων, την ανάκαμψη της οικονομίας και δεύτερον με το ότι τα μέτρα που θα αρχίζουμε σταδιακά να εφαρμόζουμε θα αποδίδουν καρπούς θα μπορέσουμε να πάμε σε ένα πολύ δικαιότερο σύστημα.
Είναι ένας επώδυνος συμβιβασμός αλλά μια τίμια συμφωνία με την έννοια ότι σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον όπως διαμορφώθηκε ήταν η πιο ισορροπημένη, η καλύτερη που θα μπορούσε να επιτευχθεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πολάκης για εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να έχει την κοινωνική αποδοχή – Πού διαφώνησε με Φάμελλο
«Ο αρχηγός πρέπει να συγκεντρώνει την κοινωνική αποδοχή, άρα δεν είναι καλό να γίνουν βήματα πίσω» είπε ο βουλευτής Χανίων για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Σοφία Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες σε όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια μέσα στα Πανεπιστήμια
Η υπουργός Παιδείας είπε στους πρυτάνεις ότι το θέμα της βίας στα πανεπιστήμια «είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης» και τους ζήτησε να ενεργούν σύμφωνα με τα «εργαλεία» που τους δίνει η νομοθεσία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 13